Kalesija

Odlučnost: Jedini musliman na Grenlandu posti 21h!

Nakon iftara on ima samo 2 sata da se pripremi za sehur i da počne novi post, a u tom periodu mora klanjati i akšam i jacijuWassam Azaqeer, porijekom iz Libana, živi u zemlji opkoljenoj ledenim brijegovima pod imenom “Grenland” i jedini je musliman u njoj, i punom odlučnošću posti 21 sat ramazanskog posta.

Grenland je najveće ostrvo na svijetu, leži između Sjevernog Atlanskog i Artičkog okeana i dio je Kraljevine Danske s sopstvenom upravom.
Prema izvještaju Arab TV, Wassam koji živi na Grenlandu posljednjih nekoliko godina i kojeg zovu ‘Arapski Kolumbo’ je jedini arapski musliman, koji ne samo da živi na Grenlandu uprkos svom dugom i teškom putovanju, već također vodi i uspješan biznis u glavnom gradu Grenlanda- Nuuku.
Wassam vodi vlastiti restoran koji svakodnevno ugosti oko 200 gostiju.
Mjesec ramazana ove godine pao je u ljetnji period tako da Wassam mora postiti 21 sat i nakon iftara on ima samo 2 sata da se pripremi za sehur i da počne novi post.
Tokom ova dva sata Wassam, mora klanjati i akšam i jacija namaz. Wassam kaže kako je veoma ponosan musliman jer živi u državi gdje je on jedini koji posti i obavlja namaz u ime Allaha.

On kaže kako ponekad razmišlja da ovaj sveti mjesec provede u Libanu, ali se zaustavi pri pomisli da ukoliko napusti Grenland, niko u ovoj zemlji neće ni postiti ni klanjati.

(bportal.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE