Kalesija 28°

FOTO: Odigrano fudbalsko prventstvo za pjetliće općine Kalesija


Danas (nedjelja, 12. juni 2011.) je na Gradskom stadionu u Kalesiji, u organizaciji NS Općine Kalesija, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Rasima Omerovića, odigrano prvenstvo pjetlića (1999. i 2000. godišta) za takmičarsku sezonu 2010/2011…

Na prvenstvu je učestovalo šest ekipa, koje su odigrale po pet utakmica međusobno.

Učestovali su NK/ŠF Respect Kalesija, FK Sloga Tojšići, FK Bosna Kalesija, FK Memići, NK Bijeljevac Miljanovci i FK Mladost Kikači.

Zasluženo prvo mjesto pripalo je NK/ŠF Respect Kalesija sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 25 – 3. Drugo mjesto pripalo je ekipi FK Bosna Kalesija sa osvojenih 10 bodava i gol razlikom 11 – 5. Treće mjesto zauzela je ekipa NK Bijeljevac iz Miljanovaca, četvrto FK Memići, a peto mjesto pripalo je ekipi FK Mladost Kikači. Treba reći da je FK Bosna bila hendikepirana neigranjem Miralema RAmića koji na turniru u Austriji nastupa za ekipu “Šampion junior” iz Sarajeva.

Iako je imala najviše osvojenih bodova – 13, ekipa FK Sloge iz Tojšića diskvalifikovana je na kraju prevenstva, zbog nastupa dva igrača sa 1998. godištem.

Ukupno je odigrano 15 utakmica, koje su se igrale 2 x 12 minuta. Postignuta su 54 gola, najviše golova postigli su fudbaleri NK/ŠF Respect.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Smajlović iz ekipe FK Bosna Kalesija, najbolji strijelac je Dino Hodžić fudbaler NK/ŠF Respect Kalesija, a najbolji golman je Emir Kadirić takođe iz NK/ŠF Respect Kalesija. Priznanje za Fair Play ekipu pripralo je ekipi FK Mladost iz Kikača.

Predsjednik Nogometnog saveza Općine Kalesija, Muhamed Avdić, zajedno sa trenerima svih ekipa uručio je priznanja ekipama, najboljim pojedincima, te ujedno ovo prvenstvo za sezonu 2010/2011, proglasio zatvorenim.

Sudije na ovom prvenstvu bili su Admir Avdić, i Senad Mujić, a delegati Fahrudin Fahro Kuralić, i Mirsad Mešić Boško.

Najzanimljivija utakmica bila je između FK Bosna i FK Sloga, koja opravdala ulogu derbija. Završena je konačnim rezultatom 3:3.

/D. Mujanović/

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE