Kalesija 11°

Odbojkašice Bosne više nisu članice „Premijer“ lige BiH

U više navrata na našem internet portalu smo pisali da obojkašicama Bosne iz Kalesije trebaju pojačanja kako bi ostale u društvu najboljih. Ostajemo i dalje pri svom pisanju, a dokaz da su im trebala nova pojačanja je i taj što od subote odbojkašice „Bosne“ više nisu članice najjače odbojkaške lige u BiH.

Naime, odbojkašice Bosne su u subotu u play out-u poražene na domaćem parketu rezultatom 0:3 od ekipe Gacka po setovima (16:25, 15:25, 16:25) i tako su ugašene sve nade trenera Rašida Tubića za opstanak u društvu najboljih.

Podsjećanja radi, prilikom ulaska u Premijer ligu, odbojkašice Bosne su savladale svoje ljute rivale Tuzlu rezultatom 3:0, već nakon prve pobjede najavljivani su veliki uspjesi ovog kluba, međutim nakon te pobjede usljedilo je pet poraza. Nakon poraza odbojkašice Bosne su savladale ekipu Glasinca rezultatom 3:0, a zatim su zaredale osam poraza.

Treba napomenuti da su odbojkašice Bosne nespremne bile za Premijer ligu, našto smo ukazivali više puta, međutim prozvali su nas da ne volimo odbojku i da smo protiv ovog kluba. Treneru Tubiću poručujemo da nismo protiv kluba, ali jesmo protiv loših rezultata koje on kao trener postiže.

Prema informacijama kojima mi raspolažemo, već nekoliko odbojkašica je najavilo odlazak iz kluba, jer se ne žele takmičiti u nižem rangu i pokušat će naći mjesto u nekom od premijerligaša.

R.A.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE