Kalesija 19°

Od oktobra nove cijene ličnih dokumenata

Građani BiH u regionu plaćaju najskuplje lične karte i druge lične dokumente, a trenutne cijene će važiti do kraja septembra, potvrđeno je iz Vijeća ministara BiH.

Iz Agencije za identifikacione dokumente evidenciju i razmjenu podataka BiH su potvrdili da je predloženo produženje važenja Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata do kraja 2016. godine, jer aktuelni pravilnik ističe 30. juna.dokumenti

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH je usvojen zaključak o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, javlja RTRS. Ovim izmjenama trenutne cijene ličnih dokumenata, kao i postojeći pravilnik, važit će do 30. septembra.

Cijena lične karte za građane BiH je 18 KM, a vozačke dozvole 60 KM, dok cijena putnih isprava zavisi od starosne dobi podnosioca zahtjeva, a iznosi 50 KM za punoljetne osobe i 40 KM, odnosno 30 KM, za maloljetnike.

U narednom periodu trebalo bi da bude utvrđen novi Pravilnik o cijenama ličnih dokumenata, akoji bi, kako građani očekuju bio povoljniji kada je riječ o cijeni dokumenata.

Kameleon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE