Kalesija

Objava javnih poziva za učešće u Programima sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja 2024 počet će u ponedjeljak, 18.marta

Federalni zavod za zapošljavanje u ponedjeljak, 18.3.2024. godine objavit će javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja u 2024. godini. Poziv će biti otvoren na web portalu Federalnog zavoda www.fzzz.ba 18., 19. i 20.3., dok će mogućnost za apliciranje na javni poziv za samozapošljavanje biti otvorena 20., 21. i 22.3.2024. godine. Svi javni pozivi bit će objavljeni u terminu od 8 do 16 sati, za sve kantone.

Programi su namijenjeni poslodavcima koji uredno izmiruju poreze i doprinose i nezaposlenim osobama koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, bez obzira na dob, pol i zanimanje, a sve u cilju zapošljavanja osjetljivih kategorija, podizanja motivacije nezaposlenih i sprečavanja dugoročne nezaposlenosti.

U ovu svrhu za ovu godinu, za Tuzlanski kanton, izdvojeno je nešto više od 8,4 miliona KM za zapošljavanje i nešto više od 2,9 miliona KM za pokretanje samostalne djelatnosti. Zapošljavanja su uglavnom na period od 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od stručne spreme, a mjesečni iznos po osobi kretat će se između 600 i 750 KM u zavisnosti od programske mjere.

Poslodavci i nezaposlene osobe koje planiraju aplicirati na navedene Programe potrebno je da budu registrovani na web portalu Federalnog zavoda, a što je bilo obavezno da učine do 8.3.2024. godine o čemu su i bili ranije obaviješteni. Sve detaljnije informacije se nalaze na web stranici Zavoda www.fzzz.ba.

Kroz programe Federalnog zavoda, u prošloj godini, na području Tuzlanskog kantona zaposleno je preko 1700 osoba, od čega je oko 300 samostalnih biznisa.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE