Kalesija 15°

Obilježan Dan MZ Tojšići i 32. godišnjica od formiranja prvog samostalnog bataljona na području Kalesije

 Svečanim polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju u Babajićima, Kovačevićima i kod Atik džamije počelo je obilježavanje Dana MZ Tojšići.

Obilježavanje na nastavljeno u centru Tojšića gdje je uprličen svečani program i obraćanje zvanica, te polaganje cvijeća na spomen obilježju.

Dan MZ Tojšići je svojim sugrađanima čestitao Mujo Kadić, predsjednik Vijeća MZ Tojšići, te nakon njegovog obraćanja prisutne je poselamio i pozdravio Sulejman ef. Muhamedbegović koji je još jednom ukazao na trajnu obavezu i zadatak, a to je da čuvamo sjećanja na hrabre sinove koji život dadoše za odbranu domovine.

U znak zahvalnosti najhrabrijim sinovima koji život su dali za odbranu i slobodu domovine polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odata je počast šehidima i poginulim borcima Tojšića, piše ntv.ba.

Cvijeće su položili predstavnici Općine Kalesija na čelu sa načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici Vijeća MZ Tojšići, Udruženja “Kalesijska policija 1991-1995”, boračkih organizacija, porodice šehida, predstavnici javnih ustanova, JU OŠ Tojšići, kao i političkih stranaka i partija, te kulturno umjetničkih društava “14. maj” i “Biser”.

U sklopu obilježavanja Dana MZ Tojšići obilježena je i 32. godišnjica od formiranja prvog samostalnog bataljona na području naše općina.

Uspomenu i sjećanje na dane formiranja prvog samostalnog bataljona na području Kalesije oživio je Šemsudin Nasupović. jedan od komandanata.

Na području MZ Tojšići započeto je i traje niz projekata koji imaju za cilj poboljašnje uslova življenja građana.

Današnju svečanost podržao je i načelnik Općine Kalesija Sead Dažfić, koji je također čestitao Dan MZ Tojšići.

U okviru obilježavanja Dana MZ Tojšići u nedjelju, 19. maja, planiran je rođendanski koncert KUD-a “14. maj” Tojšići. KUD “14. maj” Tojšići proslavlja 45 godina rada i postojanja. Koncert počinje u 18:00 sati i biće održan u maloj sali OŠ Tojšići.

Video i fotografije dostupni u nastavu teksta:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkalesijaonline%2Fposts%2Fpfbid023Xv4h42PFZXynmeZYvvUB1dhAysozDdq1XSFZE5cTL7UctQboNLym2ZZLXd9N4DZl&show_text=true&width=500&is_preview=true

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE