Kalesija

NSRS sutra održava “posebnu” sjednicu: Na dnevnom redu je samo jedna tačka

Sutra u 10 sati počinje 11. posebna sjednica, a na dnevnom redu je samo jedna, prilično čudna tačka – “Razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku srpsku”.

Radi se o prijedlogu predsjednika RS-a Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića, predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića i llanice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Kolegijum je pozvao lidere parlamentarnih stranaka da sutra do početka sjednice dostave zahtjeve za obraćanje u trajanju od deset minuta, u skladu sa Poslovnikom. Takođe Kolegijum je predlagačima dnevnog reda odobrio uvodna obraćanja u trajanju od 30 minuta.

Iako je ovo jedina tačka dnevnog reda, za očekivati je da će je Dodik nekako povezati sa jučerašnjom odlukom visokog predstavnika u BiH.

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt jučer je upotrijebio bonske ovlasti i nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona u BiH koje se odnose na integritet izbornog procesa.

Schmidt je ovo uradio nakon što je ostavio nekoliko rokova domaćim političarima da sami usvoje izmjene Izbornog zakona, do čega nije došlo.

Samo nekoliko minuta prije objave Schmidtove odluke, javni servis RS-a objavio je tzv. “radnu verziju izbornog zakona RS-a”.

(KLIX)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  ‘Zeleno svjetlo’ za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

  Uvršteni novi lijekovi na liste lijekova ZZO TK

  VIDEO/Pedićke svakog utorka zajedno kahvenišu

  CLOSE
  CLOSE