Kalesija 26°

Novi lični dvoranski rekord kalesijskog atletičara : Bakir Musić u Beogradu osvojio dvije medalje

U Atletskoj dvorani u Beogradu, održan je međunarodni atletski miting  “Budućih šampiona”.

Učešće na mitingu uzeo je i atletski klub “Sloboda Tehnograd”. Kalesijac  Bakir Musić uspješno je branio boje kluba i ovog puta.

Iako se takmičio sa starijm kategorijama osvojio je srebrenu medalju na 200 metara sa novim ličnim dvoranskim rekordom, bronzanu medalju u skoku u dalj i šesto  mjesto na 60 metara.

I ostali predstavnici kluba su uspješno prezentovali tuzlanski klub.Zadovoljna postignutim rezultatima je je i direktorica trenerica kluba Kada Delić Selimović. Po riječima trenericeu sljedeće godine ponovo će uzeti učešće na pomenutom takmičenju te od Bakira i ostalih očekuje se mnogo uspjeha.

Podsjećanja radi Bakir je 7 razred OŠ “Rainci Gornji”, a već dvije godine trenira atletiku i u kratkom vremenskom periodu dokazao je da je konkurencija takmičarima iz drugih gradova koji znatno duže treniraju.” Gledao sam našeg najpoznatijeg atletičara Amela Tuku i javila mi se želja da se i ja okušam u atletici. Kada sam prvi put došao ovdje trenerica je odmah primijetila da imam talent. Hvala Bogu dobri rezultati se redaju. “-kaže Bakir Musić.Mladi atletičar može se pohvaliti  da je  na  Međunarodnom atletskom mitingu dani berbe grožđa Čitluk 2018.godine proglašen u kategoriji pionira za najuspješnijeg učesnika. Na mitingu je učešće uzelo 22 kluba iz BiH i regiona sa 650 učesnika. Naš sportista je  pobjednik skoka u dalj, treći na 60 metara kao i četvrti na 400 metara.Drugu godinu za redom proglašen najuspješnim takmičarem. Također, na održanom atletskom prvenstvu BiH za pionire u Zenici kao jedan od najmlađih pionira postao je viceprvak na 60 metara uz lični rekord, i treće mjesto 80 metara prepone.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE