Kalesija 19°

Nove stambene jedinice za povratnike u Gornje Podrinje

Danas su u sali Općine Foča – Ustikolina potpisani ugovori o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za korisnike iz općina Goražde, Novo Goražde i Foča – Ustikolina. Radi se o 13 korisnika koji su odabrani po Javnom pozivu iz 2015. godine, čime Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastavlja potpisivati ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za povratnike, raseljene osobe i izbjeglice.

Edin Ramic

Uz ministra Ramića, ugovore su potpisali općinski načelnici Muhamed Ramović (Goražde), Zijad Kunovac (Foča – Ustikolona) i zamjenik nacelnika Fuad Masic (Novo Goražde). Tom prilikom ministar Ramić je govorio i o planu investicija za izgradnju stambenih jedinica u 2016. godini u okviru projekata za Gornje Podrinje i Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Ramić je istakao da je za ovu regiju ukupna vrijednost ulaganja u 2016. godini oko 4,5 miliona KM namijenjeno za stambeno zbrinjavanje 160 porodica kroz sve projekte koje sprovodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE