Kalesija 14°

Nova Miss Buenos Airesa ima 60 godina, a takmičit će se i na izboru za Miss Argentine

Alejandra Rodriguez, 60-godišnja advokatica i novinarka, razbila je stereotipe i ispisala historiju kao novookrunjena Miss Buenos Airesa.

Advokatica je ušla u historiju kao prva 60-godišnja žena koja je dobila takvo priznanje, označivši značajnu promjenu na takmičenjima ljepote.

Rodriguezina pobjeda predstavlja značajnu prekretnicu u osporivanju starosnih normi i redefiniranju društvenih standarda privlačnosti. Ona je mogla učestvovati zbog novih propisa koji su eliminisali starosnu granicu koja je od osnivanja takmičenja 1958. godine dozvoljavala učešće ženama od 18 do 28 godina. Trenutno, prema novim propisima, jedini uslov je da ste punoljetni .

Nakon pobjede, Rodriguez je izrazila veliku radost što je izabrana da predstavlja ovu novu paradigmu na takmičenjima ljepote.

“Oduševljena sam što predstavljam ovu novu paradigmu na takmičenjima ljepote jer otvaramo novu fazu u kojoj žene nisu samo fizička ljepota već i drugi skup vrijednosti. Ja sam prva u ovoj generaciji koja je to započela”, kazala je nakon pobjede.

Rodriguezino putovanje inspiriše žene svih uzrasta, dokazujući da ljepota nema granica i da nečija vrijednost nadilazi puki fizički izgled. Njeno učešće na predstojećem izboru za Miss Universe Argentine 2024. dodatno naglašava važnost inkluzivnosti i zastupljenosti u industriji ljepote.

Alejandra će se 25. maja takmičiti i za titulu Miss Universe Argentine.

Pored njenog dostignuća, Haidy Cruz, 47-godišnja majka dvoje djece, trenerica i fitness stručnjakinja, takmiči se za predstavljanje Dominikanske Republike na izboru za Miss Universe 2024. godine.

Također, ranije je 39-godišnja Iranka Apameh Schonauer privukla pažnju nakon što je izabrana za Miss Njemačke.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE