Kalesija 16°

N/FS BiH prijeti nova suspenzija!

FIFA i UEFA traže nemoguće


Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine mogao bi ponovo biti suspendovan od strane Evropske i Svjetske fudbalske federacije! Predstavnici FIFA i UEFA danas u Sarajevu imaju sastanak sa članovima Komiteta za normalizaciju N/FS BiH na kojem će im predložiti mapu puta koja bi trebali biti usvojena ne žele li u našem fudbalu da se ponovo suoče sa sankcijama iz Ciriha i Nyonu!

SCSport.ba ekskluzivno saznaje šta će između ostalog FIFA i UEFA tražiti od N/FS BiH, odnosno koje je uslove za ispunjenje postavila UEFA, a koji su prethodili ukidanju suspenzije krajem maja. Naime, FIFA i UEFA između ostalog traže da Komitet za normalizaciju N/FS BiH do kraja godine konsoliduje finansijsku situaciju u Savezu! Drugi uslov je da se steknu uslovi da fudbalska A reprezentacija BiH u 2013. godini igra na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj zadatak „morat” će ispuniti Komitet za normalizaciju i novi Izvršni odbor N/FS BiH.

Također, dat je rok da se do 31. decembra 2013. godine oforme Udruženje klubova Premijer lige BiH, Udruženje fudbalera, Udruženje trenera, Udruženje sudija i Udruženje ostalih kategorija (mali fudbal, ženski fudbal). Naredna obaveza i rok vezani su za Statut, odnosno 2014. godinu. Naime, naš Savez ima obavezu da do 31. decembra 2014. godine usvoji novi Statut, u koji će biti uključeni i članovi pomenutih udruženja. To znači da bi se u najviše struture Saveza uključili novi ljudi, a da bi vladajuća garnitura morala da „žrtvuje” pojedine pozicije.

Također, FIFA i UEFA od Komiteta za normalizaciju N/FS BiH zahtjevaju da u što skorijem vremenu provedu izbore funkcionera, ali samo u državnom Savezu, što ostavlja prostora da se u Savez vrate i ljudi koje su FIFA i UEFA protjerali, a o čemu smo ranije pisali. U zaključku mape puta koja je u pismenoj formi stigla u N/FS BiH naglašeno je da nepoštivanje ovih „naredbi” i rokova podliježe kaznama, do ponovne suspenzije N/FS BiH!

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE