Kalesija 14°

Nevzetini prirodni proizvodi traženi i u Francuskoj: “Da vam bude potrebna samo prirodna kozmetika, lijekovi nikad”

“Ja ne znam na miru kafu popiti. Iako mi sad ne treba da radim toliko, nemam male djece, ja ne mogu biti mirna. Dok pijem kafu ja ću ustati da zakuham maslanicu ili pitu bez obzira što nikog nema kod kuće osim mene” počinje svoju priču Nevzeta Gogić iz Kladnja.

Nevzeta je vrijedna žena kojoj ništa nije mrsko ni teško. Okuša se u mnogo čemu, a što ne zna nauči. Tako je i nastalo njeno malo carstvo prirodne kozmetike i lijekova. Tako da se u njenoj ponudi mogu naći razne kreme, kupke, kapi.. Krema od smilja, kapi od vrbovice, goji bobice, tinktura od masline, mehlem sa borovim katranom, mehlem sa kzijim salom, krema od noćurka, tinktura od žare samo je dio onoga što Nevzeta priprema.

Nevzeta je sa prirodnom kozmetikom i prirodnim lijekovima počela da se bavi 2010. godine. Krenula je sa branjem ljekovitog bilja, odnosno čajeva.

S obzirom da imamo i pčele, shvatila sam da mogu i vosak iskoristiti za pravljenje mehlema. U okruženju imamo i bilje iz čiste prirode. I to sam iskoristila. Potražnja je velika” kaže Nevzeta.

Iako od nje dosta kupuju i lijekove, mnogo puta je istakla da svojim kupcima govori da im želi da od nje kupuju kozmetiku a da im lijekovi ne trebaju.

U sve što radi, naša sagovornica ulaže i mnogo ljubavi. To je kako kažu i recept za uspjeh, a da je tako govri i činjenica da se za Nevzetu daleko čuje. Kapi za želudac slala je čak u Francusku.

Mnogo pomažu društvene mreže ali i moja prodaja ide od usta do usta. Vi kažete komšinici da ste kupili od mene da Vam je pomoglo, onda ona isto poruči i tako ide dalje” objašnjava.

Posjećuje i razne sajmove na kojima proda mnogo proizvoda te se zbog toga mnogo zahvaljuje svojim kupcima. Kaže da je mnogo sretna kada nekome može pomoći i zahvalna je za svaku podršku.

Nevzeta je završila hemijsku školu. Rodom je iz stuparskog naselja Noćajevići. Živi u Kladnju, gdje se udala 1989. godine. Prije toga zaposlila se u firmu gdje je radila 20 godina. Uvijek se trudila da obezbijedi dodatna sredstva za svoju porodicu. Mnogo toga je trebalo steći i uraditi.

Sve proizvode koje pravi ova vrijedna supruga, majka dvoje djece i nana možete pogledati na njenoj stranici Prirodna kozmetika i lijekovi . Na skoro svim fotografijama Nevzeta objašnjava za šta je dobar određeni proizvod kako bi za sebe lakše izabrali ono što vam je potrebno.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje radionicu “Kako ojač …

  Rusija od 1. marta zabranjuje izvoz benzina, samo su četiri države i …

  Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (27. 2. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE