Kalesija 31°

Nestao akademik Sulejman Redžić

misteriozno-nestao-profesor-sulejman-redzic

Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu i od tada mu se gubi svaki trag. Potvrdu ovoga smo dobili na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje se prof. Redžić pojavio zadnji put 28. decembra prošle godine.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo dolazili su od početka sedmice dva puta na PMF, a od utorka pregledaju kabinet prof. dr. Redžića.

Iako su, nakon praznika, 3. i 4. januar bili radni na ovoj visokoškolskoj ustanovi, akademik Redžić se nije pojavio. Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara.

Redžićeva supruga Amira za portal doznajemo.com kazala je kako je prijavila nestanak te da se nada najboljem. Akademik Redžić se navodno na dan nestanka iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju, a pretpostavlja se da je krneuo u pravcu Trebevića.

Inače, akademik Redžić redovni je profesor i šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje vodi i Centar  za ekologiju i prirodne resurse. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE