Kalesija 15°

Nemojte bacati koru limuna, zaledite je i iskoristite kasnije

Limun je jedno od rijetkih ili možda jedno od dva voća s korom jednako vrijednim kao i njihovo sočno “meso”. Korica limuna jedan je od najbržih načina na koje možete dodati esenciju sunca u svoje jelo.

Međutim, nisu vam potrebni sok i korica u isto vrijeme, a ovi trenuci neusklađeni mogu vam ostaviti čitavu gomilu kore limuna koje još niste spremni potrošiti. Srećom, sasvim se dobro smrzavaju.

Sve što vam je potrebno za jelo jeste samo malo limunove korice, ali morate otići u trgovinu po limun. Stoga dobra ideja je da prije nego što napravite limunadu narendate koricu limuna te spremite u zamrzivač tako ćete imati potrebni sastojak kad god vam zatreba.

Korica limuna zapravo ne utiče na teksturu jela, tako da nije bitno da li se dobro zamrzne. Samo kora jednog limuna trebala bi poslužiti za dosta jela tako da ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču.

Isto bi vjerovatno funkcioniralo i s narandžom ili limetom, samo je limunova kora najčešća. Mnogi ga vole dodavati u peciva i ovsene pahuljice.

Ovo je pametan potez iz jednog očiglednog razloga. Očigledno je da zamrzivač zaustavlja propadanje kore limuna, što vam omogućava da je koristite kasnije, kada zatreba.

Dakle, sljedeći put kada budete pravili limunadu, ili bilo koje drugo jelo ili piće za koje je potrebna hrpa limunovog soka, bacite kore u vrećicu za zamrzavanje i bacite ih u staru kutiju za led. Ubuduće će vam biti drago što jeste.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U julu malonogometni turnir Bajro Čamdžić

“Alfa Lux”: Oglas za posao

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE