Kalesija -2°

Nekome je ipak stalo: Izetbegović poslao pismo FIFA-i i UEFA-i

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je, povodom novonastale situacije u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, uputio pismo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniu.

Izetbegović u pismu ističe kako se iskreno nada da će se naći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije fudbalskog sporta u BiH, kao i za omogućavanje daljeg učešća reprezentacije BiH i bh. klubova u evropskim takmičenjima.


Bilo bi žalosno da neodgovorno ponašanje članova našeg saveza onemogući fudbalskim reprezentativcima i fudbalerima, u klubovima u BiH, učešće na spomenutim takmičenjima. Mladi ljudi koji se bave fudbalskim sportom, kao i stotine hiljada njihovih navijača, to zaista nisu zaslužili. Uvjeravam vas da ćete imati moju punu podršku u vašim aktivnostima na uspostavljanju kvalitetne organizacije fudbalskog sporta u BiH, lišenu svih političkih i drugih uticaja, kaže se u pismu člana Predsjedništva BiH.

Dalje se dodaje da je sport jedna od oblasti prema kojoj svi njeni građani osjećaju jednak afinitet, a fudbal posebno.

Ne vjerujem da ću pretjerati ako kažem da od svih sportova građani BiH fudbal najintezivnije osjećaju. Teško je uopšte opisati očekivani stepen frustracije BiH nacije ukoliko naša reprezentacija i naši klubovi budu blokirani u nastupima van zemlje. Bez želje da se kao član Predsjedništva BiH miješam u vaše aktivnosti, izražavam iskreno uvjerenje da ćete naći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije fudbalskog sporta u BiH, kao i za omogućavanje daljeg učešća reprezentacije BiH i naših klubova u evropskim takmičenjima, saopšteno je iz Izetbegovićevog kabineta.

FENA

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE