Kalesija 20°

Neće biti umanjenja primanja zaposlenih u obrazovanju

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak održali su sastanak sa predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, nauke i kulture Admirom Terzićem i predsjednikom Sindikata osnovnog obrazovanja TK Mirzetom Pozderovićem.

sastanak_sindikat

Ovom prilikom je razgovarano o protokolima o vođenju pregovora za zaključivanje kolektivnih ugovora za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Premijer Gutić ponovio je stav Vlade Tuzlanskog kantona da neće biti umanjenja materijalnih primanja uposlenih u obrazovanju. Kontinuirani dijalog o svim nepoznanicama u procesu pregovaranja te korištenje resursa u kantonalnim organima a pogotovo u Uredu za zakonodavstvo Vlade TK, prema riječima premijera Gutića, recept je za tačno definisanje partnerskih odnosa.

Kada je u pitanjuKonkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama TK premijer Gutić i resorni ministar Skopljak skrenuli su pažnju da je neophodno voditi računa o boračkoj populaciji. Vlada TK će, rečeno je ovom prilikom, uputiti preporuku ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja da prilikom zapošljavanja posebnu pažnju obrate na djecu šehida i poginulih boraca.

Predstavnici sindikata obrazovanja izrazili su zadovoljstvo načinom na koji do sada protiču aktivnosti vezane za Konkurs, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade TK.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE