Kalesija 23°

NDTV/ EURO 2012: Španija – Italija, nedjelja u 18.00h

 

Večeras se igraju utakmice prvog kola Grupe C, a od 18:00 sati na stadionu Arena Gdansk u Gdansku igraju aktuelni prvak Evrope Španija i skandalom oko namještanja utakmica uzdrmana Italija.

Pažnju evropske i svjetske javnosti pored samih utakmica prvenstva privlače i dešavanja van terena. Već prije otvaranja EURO-a desili su se prvi ispadi navijača koji su na rasnoj osnovi vrijeđali igrače Holandije. No, to nije bilo sve, budući da su već prvog dana zabilježeni veliki eksesi navijača.

Nakon pobjede Rusije nad Češkom, ruski navijači su pretukli nekoliko redara na stadionu, ali vijest koja je šokirala Evropu jeste ubistvo španskog navijača u Ukrajini.

No, vratimo se fudbalu. Brojni fudbalski stručnjaci reprezentaciju Španije smatraju najvećim favoritom za ponovno osvajanje titule prvaka. I na ovo prvenstvo Furija je stigla u izuzetno jakom sastavu i sa namjerom odbrane naslova osvojenog prije četiri godine.

Španci će pokušati zadržati titulu i na ovom prvenstvu, ali je doći na tron uvijek lakše nego se na njemu zadržati. Del Boske je selektor sa puno iskustva i selektor koji raspolaže sa vanserijskim igračima, ali hoće li to sve izgledati kao prije četiti godine veliko je pitanje.

Italijani su uzdrmani još jednom aferom oko namještanja utakmica u Seriji A pa će biti pod dodatnim pritiskom što selektoru Prandeliju sužava mogućnosti. No, Azzurri su i ranije pokazivali da se znaju nositi sa svim nedaćama i skandalima.

Uprkos različitim atmosferama unutar reprezentacija, od velikih večerašnjih protivnika očekujemo i veliku utakmicu.

Prijenos utakmice Španija – Italija možete pogledati večeras od 18:00 sati na Federalnoj TV, HTV 2, i RTS 1

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE