Kalesija 22°

NDTV/ EURO 2012: Njemačka – Portugal, subota u 20.45h

 

Prvu veliku utakmicu već drugog dana Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj večeras od 20:45 sati igraju trostruki prvak Evrope Njemačka i Portugal.

Fudbal je igra u kojoj uvijek pobjeđuju Njemci. Međutim, sa ovom rečenicom se ne slažu Ronaldo i ostale portugalske zvijezde. Ipak, trostruki evropski prvak Njemačka je jedan od favorita prvenstva pa se daju veće šanse igračima selektora Joakima Lowa, no i Portugal je izuzetno kvalitetna selekcija što je osjetila i naša reprezentacija. U pripremnom periodu su obje selekcije imale uspona i padova ali njihovo pravo lice biće vjerovatno pokazano tek na ovom šampionatu.

Napadač Pancera Lucas Podolski izjavio je kako on i njegovi saigrači znaju kako će zasutaviti jednog od najboljih igrača svijeta Ronalda. Smjela izjava Podolskog koju se obično ne usuđuju davati ni najbolji treneri i fudbaleri svijeta. Sigurno da je njemački selektor dosta dobro analizirao igru Ronalda zahvaljujući svojim fudbalerima koji igraju zajedno sa Portugalcem u Realu. Ali, nije Ronaldo jedina prijetnja.

Njemačka je favorit protiv Portugala, ali selektor Bento je uvjeren da će njegovi igrači dati sve od sebe i da Portugal može večeras napraviti dobar rezultat.

Prijenos utakmice Njemačka – Portugal možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV, HTV 2 i RTS 1

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE