Kalesija -2°

Nastavak takmičenja u 2. ligi FBiH: Sloga u borbi za viši rang, Bosna u borbi za opstanak

Nakon pauze od četiri mjeseca, utakmicama 16.kola, narednog vikenda, nastavlja se prvenstvo u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Fudbaleri Sloge iz Tojšića, koji se nalaze na trećem mjestu na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim Bratstvom i Mramorom, u prvom kolu proljetnog dijela sezone dočekat će sastav Odžaka. Tojšićki drugoligaš nakon uspješno obavljenog pripremnog perioda potpuno spremno dočekuje nastavak prvenstva i najavljuje borbu za najviši plasman u ligi.

Ako se ima u vidu činjenica da u igračkom kadru Sloge nije bilo značajnijih promjena, u odnosu na prvi dio sezone, za očekivati je da drugoligaš iz Tojšića bude jedan od glavnih konkurenata za osvajanje prvog mjesta koje vodi u Prvu ligu FBiH.

FK Sloga Tojšići
FK Sloga Tojšići

U zimskoj pauzi Slogu su napustili Eldis Bajrić i Bekir Hodžić koji su pristupili živiničkom Slavenu, dok su u klub stigli Muamer Begić (Priluk), Selmir Salkanović (Dubrave), Danijel Mandušić (Rudar Husino), te povratnici Mersudin Zulić (Gornji Rainci), Edin Kitić veznjak koji je stigao na posudbu iz tuzlanske Slobode i golman Enver Smajlović.

—I dok Sloga ima velike ambicije i potpuno riješenu situaciju sa igračkim kadrom, a dijelom i sa finansijskom situacijom u klubu, drugi kalesijski klub, FK Bosna Kalesija, koji se takmiči u istom rangu, ponovo se suočava sa dugogodišnjim problemima, koji su, najvećim dijelom, rezultat finansijske nestabilnosti i narušenih međuljudskih odnosa u upravi kluba.

FK Bosna Kalesija
FK Bosna Kalesija

U pauzi prvenstva došlo je do promjene na klupi Bosne. Umjesto Sadika Osmanovića za prvog trenera imenovan je Asim Atlagić, dosadašnji trener u omladinskom pogodnu, koji će pokušati sa podmaleđnim sastavom sačuvati drugoligaški status.

Za razliku od jesenjeg dijela prvenstva trener Atlagić neće moći računati na bivšeg kapitena Almira Hibića, Ervina i Semira Zulića, Saida Džilića i golmana Envera Smajlovića, dok su se u klub vratili Asmir Isić, Edin Jukić i Šemso Pandur.
Iako su ostali bez nekolicine standardnih prvotimaca, koji su činili okosnicu tima, kalesijski fudbaleri su u pripremnim utakmicama bili bolji od Diviča, Gornjih Rainaca i Mladosti 78.
Prvi prvenstveni meč u ovoj godini Bosna dočekuje sa dvaneste pozicije i 18 osvojenih bodova.

Susret Sloga Tojšići – Odžak igra s u subotu na stadionu “Ada” u Tojšićima, sa početkom u 14:30 h, dok će Bosna dan kasnije, u nedjelju, gostovati kod Priluka u Živinicama.

M. Zulić, R.Feral

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE