Kalesija

Nastavak priče OK “Bosna” Kalesija

Rodila je majka bosanka bosanske sinove. Nosila je to majka bosanka ponosno u naručju. Za ruku ponosno povela i ponosno u život uputila. Babo je sinove svoje nasjetovao i usmjerio na pravi put, put poštenja, put na kojem se čuva obraz, put na kome se pamte korijeni, put na kome se s ponosom nosi porodično ime i pamti avlija bosanska u kojoj si napravio prvi korak. Ponosni su i bosanski sinovi. Na majčine i babine žuljevite ruke, na lica izborana i na suzu puštenu u teškim trenucima. Trenucima kad je ljubav i lijepa riječ jedino što možeš pružiti svome djetetu, čekajući da će svanuti novi dan i da će nova nafaka doći.

A sinovi bosanski, danas su ljudi. Malo je reći ljudi, danas su ljudine. Danas se divimo njihovom uspjehu. Divimo se njihovom ponosu. Uspravno, gordo, uzdignuta čela, pokorni samo Allahu, koračaju smjelo kroz životne prilike i neprilike. Kada ih pokušavaju gaziti, njihov ponos je još veći. Oni postaju još jači, grlatiji, borbeniji. Ne daju se oni tako lahko. Ne mjeri se koliko si čovjek po visokim neboderima,popločanim ulicama, sivilom gradskih trotoara. Mjeri se onim što su ti je babo i mama u srce ulili, vaspitanje, ljubav, vjeru. U najtežim trencima znaju se nositi naši sinovi bosanski iz ponosnog bosanskog grada heroja Kalesije. Takvi smo najjači. Sloga naša je naša snaga, ljubav naša je naš motiv, naša čast je naša pobjeda. Čvrsto, poput stijene. Nepremostiva prepreka, ovaj put smo mi. Bliži se kraj Superlige Federacije Bosne i Hercegovine. Postali smo nepremostivi bedem. Stremimo ka višem cilju, ulasku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Naše riječi su naša djela, naši rezultati. U subotu, još jedan u nizu dobar rezultat naše ekipe u utakmici OK Ilidža Ilidža protiv OK Bosna Kalesija rezultat je glasio 2:3, čime smo izborili vrlo značajnu pobjedu. „Ponosni smo. Ponosni smo na svoj uspjeh. Ponosni smo da sve što smo postigli, postigli smo radi sebe i svojih najmilijih, žvrtvujući i sebe i svoje vrijeme i svoj novac. Ponosni smo na svog trenera Jasmina Požegića. On se žrtvovao najviše. Koliko mu je teško samo on to zna u svom srcu, oduzeti vrijeme od porodice, privatnih obaveza da bi se posvetio ekipi. Ponosni smo i na našu upravu, posebno na predsjednika Bajru Suljkanovića, uvijek su davali svoj maksimum da nam udovolje i da nam bude bolje, skromno, ali znamo da je stanje teško, takvo kakvo jeste. Uvijek se nadamo da će biti bolje. Ponosni smo na naše navijače, podršku koja je bila uvijek najbolja na svim našim utakmicama, bilo da su na domaćem ili gostujućem terenu, oni su uvijek uz nas. Ponosni smo na sponzore koji su nas u skladu sa svojim mogućnostima podržavali.“ Izjavio je Ensar Mešić, kapiten naše ekipe. „Biti dio svega ovoga izuzetna je čast. Radost na liscima svih koji nas gledaju, podržavaju. Nemoguće je opisati riječima taj plamen u grudima koji treperi, to uzhićenje koje osjećamo dok smo na terenu. Idemo u nove utakmice gdje treba zadržati pozitivnu atmosferu i dati još više od sebe, kako bi sve ovo završili u našu korist.“ Rekao nam je trener ekipe Jasmin Požegić.

„Čast je biti dio historije ovog kluba. Ispisati nove stranice. Čast je biti uzor novim pokoljenjima, koji će na našim uspjesima da uče. Naša ekipa je inače jedna od najmlađih u Federaciji BiH. Zaslužili su svi naši članovi i simpatizeri da budu dio našeg uspjeha, zato ih rado prihvaćamo u porodicu zvanu OK Bosna Kalesija. Nadamo se da ćemo i sljedeće stepenice uspješno savladati i da će glas i ponos iz naše Kalesije daleko da se čuje. Na nama je da pokušamo obezbijediti što bolje uslove i što bolji položaj našim igračima, kako bi na najbolji način priveli kraju ostatak ligaške sezone.“ Riječi su Bajre Suljkanovića, predsjednika Odbojkaškog kluba Bosna Kalesija.

Priredio:Jasmin Hodžić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE