Kalesija 17°

Narednih dana poskupljuje gorivo u FBiH


Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH pri Privrednoj komori FBiH, u narednim danima može se očekivati korigovanje cijena za pet feninga po svim derivatima. Naime, to je minimalan iznos za iskazivanje cijena shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, kojim je regulirana obaveza zaokruživanja cijena po važećim apoenima novčanica u BiH.

Svaki distributer će u skladu sa svojom poslovnom politikom procijeniti da li će povećati cijene naftnih derivata na svojim benzinskim pumpama, napominju iz ovog udruženja. “Relativno pozitivan trend i pored vrlo izraženih kretanja cijena na naftnom tržištu, te razlika u vrijednosti dolara u posljednjim sedmicama, prekinut je početkom ove sedmice jer je došlo do značajnijeg povećanja rafinerijskih cijena, tako da su se stvorili objektivni uvjeti da i na našem tržištu dođe do povećanja cijena naftnih derivata”, rečeno je Feni u Udruženju prometnika naftnih derivata.

Treba istaći da se ovo povećanje ne odnosi samo na Federaciju BiH, već na cijelo tržište BiH, a prema informacijama Udruženja, poskupljenja su neizbježna i na tržištima susjednih zemalja, pa je tako u Hrvatskoj još prije desetak dana došlo do povećanja cijena naftnih derivata.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U nedjelju “Dječija biciklijada” u Kalesiji

  Obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošnjaka Šehera i …

  Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena …

  Servisne informacije iz Živinica (22. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (22. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE