Kalesija

Nalićev čovjek za sve: Kalesijac Muharem Ćivić najbolji pojedinac Slobode

Fudbaleri tuzlanske Slobode ove sezone igraju sjajno. Iako je klub ispao iz Premijer lige, tribine stadiona Tušanj dobro su pojećene. I iz utakmicu u utakmicu sve je više publike na Tušnju. Sloboda igra dobro, ima devet pobjeda u deset utakmica u Prvoj ligi FBiH, drži uvjerljivo vrh tabele, a euforiju među navijačima izazvala je nedavna pobjeda nad favoriziranim Željezničarem u Kupu BiH.

Kako to obično biva, dobar kolektiv u ovakvim situacijama uvijek izbaci neke fudbalere u prvi plan. Muharem Ćivić, svestrani fudbaler Slobode, apsolutno je najbolji pojedinac tuzlanske ekipe u ovoj sezoni.

Ćivić je Nalićev čovjek za sve. U pripremnim utakmicama igrao je na stoperu, potom na lijevom beku u prvenstvu, da bi u posljednje vrijeme od strane trenera korišten na poziciji zadnjeg veznog.

Muharem Ćivić kreator je posljednje pobjede Slobode nad Gornjim Rahićem. Najprije je asistirao Kenanu Deliću za vodeći pogodak, d abi potom i sam na lijep način pogodio protivničku mrežu i upisao prvi gol u sezoni.

No, to nije sve. Ćivić je svojim asistencijama individualno donio najveći broj bodova Slobodi. Naprimjer, u Banovićima je dao ključnu loptu za penal, koji je Sloboda realizirala i osvojila sva tri boda na vrućem gostovanju. Potom je bio kreator i minmalne pobjede u Gradačcu, kada je pogodio u glavu Harisa Dilavera, kojem nije bilo teško zatresti mrežu. Ćivić je asistencijom kreirao pobjedu od 1:0 i u derbiju protiv Stupčanice. Ćivić je upisao još nekoliko asistencija te dao nemjerljiv doprinos rezultatima ove sezone.

Jedan detalj u cijeloj priči jako je bitan. U momentima kada je Sloboda bila bez vodstva i kada je za predsjednika tek izabran Senad Mujkanović, Muharem Ćivić imao je dogovoren angažman i značajno bolju ponudu od Slobodine. Kada je za to saznao Mujkanović, odmah je nazvao Ćivića te ga u roku od nekoliko minuta ubijedio da ostane na Tušnju. Bila je zamisao da upravo Said Husejinović i Muharem Ćivić budu nosioci nove Slobode, koja će se ekspresno vratiti u Premijer ligu. Na Tušnju za sada sve po planu ide.

“Tu sam odrastao, tu mi je duša i to je moj klub. Želio sam ostati i sa Slobodom se vratiti u Premijer ligu”, rekao je nedavno Ćivić, vjerovatno i sam ne sluteći kakav će utjecaj imati na rezultate Slobode.

Muharem Ćivić jedan je od najtalentovanijih igrača koji je prošao omladinsku školu Slobode u posljednjih desetak godina. Ćiviću se prognozirala velika karijera. Svojevremeno je iz juniora Slobode otišao u Dinamo, ali se u Zagrebu nije dugo zadržao. Igrao je u Češkoj za Taborsko, ali je najvećim dijelom karijeru gradio u BiH. Igrao je u Travniku, Zvijezdi, Veležu, Krupi…

Svojevremeno kada je odlazio iz Veleža, gdje je bio član generacije koja je Rođene odvela u Evropu, jedan novinar kazao je kako će Velež zbog odlaska Ćivića morati dovesti dva-tri fudbalera, kako bi u timu pokrili sve pozicije njegovim odlaskom. Ćivić je najuniverzalniji igrač u bh. fudbalu.

(N.Selimović/Sportske.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U Kalesiji dobro stanje, nemamo porodice koje se bave prosječenjem, p …

  Vlada TK: Lakše zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica

  Na području BiH locirana, identifikovana i zbrinuta žrtva međunarod …

  Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

  FK Bosna okuplja 130 djece, omladinske selekcije postižu uspješne re …

  CLOSE
  CLOSE