Kalesija 18°

Nakon tri mjeseca pauze: Kalesijski odbojkaši i odbojkašice od sljedeće sedmice ponovo na parketu

Takmičenje u okviru Prve lige FBiH za odbojkaše i odbojkašice je završeno još krajem novembra 2011. godine, a 17. i 18. februara 2012. je planiran početak drugog dijela prvenstva.
Zbog snježnih padavina i niskih temperatura od početka ovog mjeseca, Predsjedništvo Odbojkaškog saveza je donijelo Odluku da se početak drugog dijela sezone odgodi za 25./26. februar.

Podmlađeni sastav ŽOK Bosna u sezoni 2011./2012.
Podmlađeni sastav ŽOK Bosna u sezoni 2011./2012.

 

Kalesijski dobojkaši su prvi dio sezone završili sa omjerom sedam pobjeda i samo dva poraza, što je dovoljno “tek” sa drugu poziciju.
Odbojkašice su nakon očajnog otvaranja sezone uspjele upisati i tri pobjede, što je uz šest poraza dovoljno za 6. poziciju na tabeli.

— OK Bosna je u sezoni 2010./2011. do posljednjeg kola vodio borbu za plasman u Premijer ligu, a sličan scenario bi  se mogao ponoviti i ove sezone.
Prvoplasirani HOK Domaljevac je u prvom dijelu sezone neporažen, a pet bodova prednsoti u odnosu na kalesijski klub bi mogli biti odlučujući. Bosna ne krije ambicije za ponovni ulazak u Premijer ligu, pa se iskreno nadamo da će imati sportske sreće, koja ih je zaobišla u prošloj sezoni.

— Trener ŽOK Bosna Kalesija, Rašid Tubić,  je još na početku ove sezone naglasio da je primarni cilj sačuvati prvoligaški status sa izuzeno mladim sastavom.
Gornji dio tabele će prema svemu sudeći biti nedostižan za ŽOK Bosna, a  pet bodova prednosti u odnosu na posljednjoplasirani klub iz Čapljine garantuje da će odbojkašice igrati bez pritiska, što je odlična prilika za dodatno uigravanje jednog od najmlađih timova u ligi.

.

— Kalesija Online će i u drugom dijelu sezone pratiti igre i rezultate odbojkaša i odbojkašica iz Kalesije.

Pratite Kalesija Online na Facebooku

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE