Kalesija 11°

Najveći sretnici ili najveći pehisti na svijetu?!?

Jeste li kada razmišljali da vas može pogoditi grom? Kolike su šanse za to!? Kolike su šanse da vas pogodi 7 puta!?
Da li vam je kada palo na um da vas može pogoditi meteor,recimo u kuk?
Kolike su šanse da vas pogodi metak iz drveta!?
Šta mislite kolike su šanse da budete na oba mjesta gdje su bačene atomske bombe, i kolike su šanse da to preživite?

-Oni su najveći “sretnici” na svijetu…


Prošli bez ozljeda u tri teroristička napada
Britanci Jason i Jenny Cairns čak su tri puta preživjeli teroristički napad. Zatekli su se u New Yorku 11. rujna 2001. Četiri godine poslije boravili su u Londonu kada je u podzemnoj željeznici eksplodirala bomba. Tada je poginulo 52 ljudi. Treći teroristički napad doživjeli su u indijskom Bombaju kada je poginulo 173 ljudi. U ni jednom napadu nisu ozlijeđeni.

Drži rekord u udarima groma
Rendžer Roy Sullivan drži rekord kao čovjek kojeg je najviše puta udario grom. Pogodio ga je čak sedam puta u razdoblju od 1942. i 1977. Svih sedam puta grom ga je pogodio u nacionalnom parku Shenandoah u Virginiji. Preživio je svih sedam udara. Preminuo je 1983. od rane koju si je nanio zbog neprežaljene ljubavi. Šanse da nekoga u životu samo jednom pogodi grom su 1:6.250.

Preživio obje atomske bombe
Japanac Tsutomu Yamaguchi bio je u Hirošimi i Nagasakiju kada su bačene atomske bombe. Tog 6. kolovoza 1945. bio je na poslovnom putovanju u Hirošimi. Prvu atomsku bombu u povijesti je preživio zadobivši samo opekline. Idućeg dana vratio se kući u Nagasaki. Nakon dva dana Amerikanci su bacili i drugu atomsku bombu. Činjenicu da je preživio oba napada japanska vlada mu je priznala tek prije dvije godine nakon što je uspio dokazati da je bio u Hirošimi kobnog dana.

Ubio ga metak koji ga je okrznuo 20 godina ranije
Henry Ziegland je 1883. godine prekinuo vezu s djevojkom koja se nakon očito, bolnog prekida, ubila. Njezin brat ju je želio osvetiti te je pucao na Zieglanda, a nakon napada je ubio sebe. Metak koji je namijenio Zieglandu samo je okrznuo metu i zabio se u obližnje drvo. Iako je preživio atentat, Ziegland je nakon 20 godina isti metak iz drveta dobio u glavu. Krenuo je srušiti drvo koje mu je spasilo život no nije ga uspio oboriti ručno. Postavio je dinamit kako bi ga uništio nakon čega je metak izletio iz drveta i zabio mu se u glavu.

Meteor ju pogodio u kuk
Jedina žena na svijetu koju je pogodio meteor je Amerikanka Anne Hodge. Kobne večeri u studenom 1954. odmarala je na kauču u svojoj kući u Alabami kada joj je kroz krov uletio meteor i pogodio je u kuk. Nakon neobične nesreće mnogi su željeli kupiti meteor no zaplijenila ga je policija. Kada su joj ga vratili više nije bilo zainteresiranih kupaca pa je Anne meteor darovala Muzeju prirodne povijesti u Alabami, piše Pigjockey.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE