Kalesija 11°

Najveći prevarant u Evropi: Srbin “princ od Indije”!

Italijan srpskog porijekla Dragan Dragutinović (33), koji je u petak ujutru uhapšen u Milanu, proglašen je za “princa prevara sa nekretninama”! Ovaj nadimak dobio je od međunarodnih policijskih snaga zbog prevara teških 55 miliona eura!

Dragutinović se predstavljao kao indijski biznismen i princ, unuk jednog od najbogatijih maharadža i vlasnik banke. Pregovarao je o izgradnji zgrade vrijedne 55 miliona eura u prestižnom dijelu Milana, grada poznatog po modi. Zbog “karijere” koju je izgradio u ovom poslu, više stranih policija nazvalo ga je “princom prevara sa nekretninama”. Kako prenosi italijanski list “Corriere della Sera”, Dragutinović je uhapšen neposredno prije nego što je uspio da “proda” nekretninu vrijednu 55 miliona eura. U trenutku hapšenja na sebi je imao odjelo vrijedno čak 18.000 eura.

Kako prenosi “Corriere”, Dragutinović je rođen u mjestu Lanusei, a roditelji su mu iz Srbije i Hrvatske. Policija mu je bila za petama od 2009. godine kada je osumnjičen za jedno razbojništvo. Kako prenose italijanski mediji, Dragutinović je imao najmanje 16 lažnih identiteta, kao i podugačak kriminalni dosije, koji je započeo sa 11 godina jednom krađom, piše srbijanski list “Alo”.

Kako je saopštila policija, cijela njegova porodica bila je specijalizovana za prevare, od najsitnijih, pa sve do prodaje lažnih nekretnina. Trenutno se nalazi u pritvoru zbog oružane pljačke iz februara 2009. godine, kada je opljačkao jednog trgovca nekretninama u Milanu i oteo mu 60.000 eura. U to vrijeme imao je paralelni identitet sa gomilom falsifikovanih dokumenata, a najčešće je koristio “klonirana” dokumenta jednog 32-godišnjeg Argetinca. Igrom slučaja, Argentinac je za to saznao tek kada je dospio na potjernicu Interpola zbog izbjegavanja poziva suda iz Rima. Tada je klupko počelo da se odmotava…

U četvrtak, tačno na svoj 33. rođendan, Dragutinović je zaustavljen u rutinskoj policijskoj provjeri, ali je pušten. Sljedećeg dana planirao je da završi najuspješniju od svih svojih prevara. U džepove je trebalo da mu uleti 55 miliona, koliko je vrijedila nekretnina u dijelu Milana, poznatom po visokoj modi. Kao pravi “princ” čekao je ispred hotela “Principe di Savoia”, pozirajući kao nećak jednog od najvećih bankara u Indiji i sin bogatog biznismena. Čekao je limuzinu koja je trebalo da ga odvede na ugovoreni sastanak sa kupcima. Bio je poznat kao galantan tip, koji je uvijek ostavljao bogate bakšiše vratarima i konobarima. U trenutku kada je policija zaustavila limuzinu, u njoj su bila i dvojica odranije poznatih kriminalaca, sa kojima je Dragutinović upravo trebalo da otvori fiktivnu kompaniju na koju je trebalo da bude prenijet sav novac.

Kako prenose italijanski mediji, Dragutinović je bio poznat kao fin momak koji je plijenio šarmom, što je jedan od najvažnijih kvaliteta za dobrog prevaranta. Dobar dio novca koji je zaradio prevarama uložio je u imidž, koji mu je omogućio da pravi sve veće prevare. Ako se tome doda da je tečno govorio engleski, francuski, španski, holandski, italijanski i srpski, jasno je koliko je bio prevejan. Uvijek je vozio luksuzne automobile, poput “maseratija”, “lamborginija”, “bentleya” i “rolls rollsa”. A baš taj “lamborgini” je “prodao” najmanje 10 puta – uvijek je uzimao avans i više se nije pojavljivao.

24sata.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE