Kalesija 15°

Najveća ljuljačka u BiH postavljena iznad Mostara okuplja domaće i strane turiste

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljačka napravljena iznad Mostara.

Da je ljuljačka veoma zanimljiva svim posjetiteljima uvjerila se naša ekipa prilikom današnje posjete ovom jedinstvenom parku, gdje smo zatekli znatan broj turista koji su odlučili dan provesti uživajući u nekom od bogatih sadržaja ili jednostavno u druženju u prirodi, uz jedinstven pogled na najveći hercegovački grad.

Ovo je bio savršen dan za Janku iz Slovačke, koja je sa svojim prijateljima uživala u svim sadržajima, a kako je rekla za Klix.ba, posebno uzbuđenje joj je bilo ljuljanje iznad Mostara.

“Osjećam se uzbuđeno. Bilo je savršeno i osjećala sam se kao orao koji leti nebom, jako sam zadovoljna i preporučujem svima da probaju”, kaže nam Janka iz atraktivne ljuljačke iznad Mostara.

Njeni prijatelji također nisu krili oduševljenje danom na Fortici i sadržajima u kojima su uživali pa su tako za društvene mreže i svoje prijatelje fotografirali i snimali ljuljačku, kao i vožnju zip-lineom, staklenu šetnicu, ali i postavljenu državnu zastavu BiH, koja je najveća u zemlji, te su na kraju uživali u prirodi i druženju uz pogled na Mostar.

Fotografije pogleda na najveći grad na Neretvi sa staklene šetnice na društvenim mrežama je već podijelila i Melani iz Norveške, koja je u Mostaru na godišnjem odmoru i uživala je u ljepotama Fortice tokom prvih dana boravka, ali danas se vratila s prijateljicom kako bi se zaljuljala u ljuljački iznad ovog grada.

“U Mostaru mi je sve lijepo. Ovdje je prekrasno i sadržaji su zanimljivi, a ljudi veoma ljubazni tako da apsolutno uživam”, kaže nam Melani.

Uživali su u jedinstvenom pogledu i Haris iz Mostara i Lejla iz Jablanice, a kako su nam kazali, oni najviše vole mir koji ovo mjesto pruža.

Priča o novom turističkom biseru se širi na sve strane svijeta, pa je Fortica postala zanimljiva i gostima koji dolaze iz Ujedninjenih Arapskih Emirata.

Marijam i Ali iz Dubaija kažu da su oduševljeni Forticom, ali i svim što su vidjeli u četiri dana, koliko borave u ovom hercegovačkom gradu.

Ovo je njihova prva posjeta našoj zemlji, a došli su na poziv prijatelja i sada će bez sumnje i oni biti svojevrsni ambasadori naše zemlje i pričati svima o ljepotama u kojima su uživali tokom boravka u BiH.

Zadovoljstvo posjetama gostiju i reakcijama na postojeće sadržaje nije skrivao ni predsjednik Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara Đani Rahimić, koji je inicijator ove priče.

“Fortica je jedan avanturistički park, a naša inicijativa je da se ovaj prostor uredi u jedan rekreativni sportski park, gdje će prije svega građani Mostara da se bave rekreacijom i sportom. Isto tako i posjetioci našeg grada mogu naći nešto za zabavu i upotpuniti svoje vrijeme te se na zabavan način upoznati s okolicom našeg grada”, kazao je Rahimić za Klix.ba.

Priznaje kako je ponosan na činjenicu da Fortica iz dana u dan okuplja sve veći broj posjetitelja i postaje turistička atrakcija za domaće i strane turiste.

Podsjeća da je prva atrakcija na Fortici bio zip-line, a nakon toga je urađena i druga linija zip-linea, potom Via ferata i penjanje za turiste te viseći most na stijeni, čime su neprestano bogatili sadržaje avanturističkog turizma.

“Od ove godine u ponudi je i ljuljačka, koliko je nama poznato, ona je na visini 15 metara iznad zemlje i 10 metara dužine ljuljanja te je najveća ljuljačka u BiH. Namijenjena je za odrasle osobe i nalazi se ispod staklenog vidikovca s kojeg se pruža pogled na Mostar, tako da je ljuljanje još zanimljivije, jer imate pogled na čitav grad dok se ljuljate, što je jedinstveno u našoj zemlji i šire”, kaže Rahimić za Klix.ba.

Park radi svakog vikenda od jutra do večeri, a tokom radnih dana u poslijepodnevnim satima. Svi koji žele da se okušaju na zip-lineu ili najvećoj bh. ljuljački najbolje je da svoje posjete najave putem društvene mreže Facebook, kako bi rezervirali termin za nezaboravne trenutke.

Izvor: klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U julu malonogometni turnir Bajro Čamdžić

“Alfa Lux”: Oglas za posao

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE