Kalesija

Najtopliji februar od početka službenih mjerenja, natprosječne temperature i u martu

Protekli februar i klimatološka zima su u većini područja Bosne i Hercegovine bili najtopliji od početka službenih mjerenja, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ). Ni prvih sedam dana marta po pitanju temperature zraka neće biti u skladu s kalendarom. Tople zračne mase sa sjevera Afrike i dalje će uvjetovati nestabilno, ali i dalje iznadprosječno toplo vrijeme. Nebo će biti uglavnom prekriveno oblacima, koji će usloviti kišu ili kraći lokalni pljusak.


Više kiše očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Minimalne temperature zraka variraće između četiri i devet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 11 stepeni. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Od četvrtka 7. marta prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Više sunčanih sati izgledno je na jugu zemlje. Temperature zraka će biti u laganom padu ali i dalje više od prosjeka. Jutarnji mrazevi mogući su samo u višim područjima i u kotlinama centralne Bosne. Pred sami kraj prognoznog perioda (od 12.marta) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima moguće je novo naoblačenje s kišom.
Pojava snijega na visokim planinama nije isključena. Jutarnja temperatura između minus jedan i četiri stepena u Bosni, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura u Bosni od četiri do deset stepeni, u Hercegovini do 12.

tuzlanski.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  ‘Zeleno svjetlo’ za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

  Uvršteni novi lijekovi na liste lijekova ZZO TK

  VIDEO/Pedićke svakog utorka zajedno kahvenišu

  CLOSE
  CLOSE