Kalesija

NAJAVA: Izložba fotografija “Put umjetnika”

U četvrtak, 17. 03. 2011. godine u 14:00 sati, biće otvorena izložba fotografija „Put umjetnika“, autora Nurage Softića iz Banovića. Izložba će biti postavljena u galerijskom prostoru BKC-a, povodom obilježavanja jubileja 60-godišnjeg bavljenja fotografijom.

Nuraga Softić punih šest decenija stvara, fotografiše, i fotografijom bilježi važne detalje naše prošlosti. Na taj način on tu prošlost čuva od zaborava. Svoje fotografije je izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Učestvovao je na oko tristotine zajedničkih izložbi, na kojima je osvojio preko četrdeset vrijednih nagrada i preko pedeset pohvala. Pored zajedničkih izložbi, priredio je i trideset samostalnih. Za izvanredna postignuća u oblasti fotografije Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost dodijelila mu je, na Svjetskom kongresu u Padovi, vrijedno međunarodno priznanje AFIAP (Artiste FIAP – International Federation of Photograpgic Art). Foto savez Bosne i Hercegovine ga je, 1967. godine, proglasilo za počasnog člana, a 1995. godine Ratno predsjedništvo Foto saveza Bosne i Hercegovine Nuragi Softiću dodjeljuje zvanje Majstor fotografije.

Izložbu organizuju JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i JU „Arhiv Tuzlanskog kantona“, a posjetioci će istu moći pogledati do 31. 03. 2011. godine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Vlada TK: Lakše zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica

  Na području BiH locirana, identifikovana i zbrinuta žrtva međunarod …

  Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

  FK Bosna okuplja 130 djece, omladinske selekcije postižu uspješne re …

  U Kalesiji održani Prvi susreti književnica TK

  CLOSE
  CLOSE