Kalesija 18°

NAJAVA: Izložba fotografija “Put umjetnika”

U četvrtak, 17. 03. 2011. godine u 14:00 sati, biće otvorena izložba fotografija „Put umjetnika“, autora Nurage Softića iz Banovića. Izložba će biti postavljena u galerijskom prostoru BKC-a, povodom obilježavanja jubileja 60-godišnjeg bavljenja fotografijom.

Nuraga Softić punih šest decenija stvara, fotografiše, i fotografijom bilježi važne detalje naše prošlosti. Na taj način on tu prošlost čuva od zaborava. Svoje fotografije je izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Učestvovao je na oko tristotine zajedničkih izložbi, na kojima je osvojio preko četrdeset vrijednih nagrada i preko pedeset pohvala. Pored zajedničkih izložbi, priredio je i trideset samostalnih. Za izvanredna postignuća u oblasti fotografije Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost dodijelila mu je, na Svjetskom kongresu u Padovi, vrijedno međunarodno priznanje AFIAP (Artiste FIAP – International Federation of Photograpgic Art). Foto savez Bosne i Hercegovine ga je, 1967. godine, proglasilo za počasnog člana, a 1995. godine Ratno predsjedništvo Foto saveza Bosne i Hercegovine Nuragi Softiću dodjeljuje zvanje Majstor fotografije.

Izložbu organizuju JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i JU „Arhiv Tuzlanskog kantona“, a posjetioci će istu moći pogledati do 31. 03. 2011. godine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE