Kalesija 19°

Načelnik upriličio prijem za Isaka Džafića predstavnika Kalesije na takmičenju u Bankoku

Isak Džafić iz Kalesije vratio se iz Bankoka, gdje je sa učenicima Međunarodne škole u Tuzli predstavljao našu državu na međunarodnom takmičenju pod nazivom “World Scholar's Cup”.

Naime, the World Scholar's Cup je takmičenje koje okuplja 3.500 učenika iz 50 država svijeta koji se takmiče u kategorijama debata, pisanje eseja i kviz. Ove godine je to takmičenje održano u Bankoku, a iz Kalesije je učešće uzeo upravo Isak Džafić učenik osmog razreda Međunarodne škole u Tuzli.

Isaka Džafića i njegovog oca Senada, danas je u kabinetu primio i načelnik Kalesije po ovlaštenju Ismet Mešić.

isak_dzafic

“Drago mi je da imamo ovakve djece u Kalesiji i što je Isak predstavljao ne samo svoju školu nego i našu općinu. Mi ćemo uvijek ovakvim učenicima stojati na raspolaganju i naravno pomagati im da postižu još bolje rezultate”, kazao je Ismet Mešić.

Zadovoljstvo upriličenim prijemom nije skrivao ni Isakov otac, Senad Džafić koji je kazao da je općina glavni sponzor i “krivac” što je Isak uspio otići na ovo takmičenje.

isak_dzafic1

“Zaista Ismetu hvala mnogo jer je od prvog trenutka pomogao da Isak ode na ovo takmičenje. Evo dobili smo obećanje da će Općina pomoći i kada bude išao u novembru na takmičenje u New York”, govori za našu televiziju Senad.

isak_dzafic2

Inače, Isak Džafić je u više navrata postizao i zapažene rezultate kada su u pitanju takmičenja iz matematike, a u Međunarodnoj školi u Tuzli slovi za boljeg učenika koji kako kažu postiže dobre rezultate na svim poljima nauke i sporta.

isak_dzafic3

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE