Kalesija

Na turniru u Lipovicama, prvo mjesto ekipi Salih Mujkić

U subotu u kalesijskom naselju Lipovice, odigran je XII Memorijalni malonogometni turnir šehida i poginulih boraca “Muhamed Hasanović-Tošak”. Na ovom turniru učešće je uzelo 24 ekipe sa područja Tuzlanskog kantona. Prije otvaranja turnira, direktor PK Dubrave, Enver Omazić obratio se učesnicima ali i organizatorima ovog turnira kao i Eminu Hasanoviću ocu rahmetli Muhameda Hasanovića uručio je prigodne poklone.

Turnir je proglasio otvorenim načelnik općine Kalesija, Rasim Omerović koji je istakao da je ovo jedan od boljih i jačih turnira koji treba sačuvati i u budućnosti.

Prvo mjesto zauzela je ekipa “Salih Mujkić” iz Gornjih Petrovica koji su u finalonoj utakmici protiv ekipe Zukića odigrali 2:2 da bi izvođenjem penala  bili bolji 2:1 osvojivši tako prvo mjesto.

Treće mjesto osvojila je ekipa “Young Boys” iz Donjih Rainaca koji su po mišljenju mnogih ponijeli i epitet “Fair play” ekipe. Organizatori ističu da su zadovoljni organizacijom turnira, priznaju bilo je manjih ispada pojedinaca koji sasvim sigurno naredne godine neće učestvovati na ovakvoj jednom turniru koji se igra u čast šehida i poginulih boraca.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE