Kalesija 11°

Na spisku stipendista i kćerka jednog vijećnika

67 studenata i studentica ove godine će primati stipendije iz Općinskog budžeta. Neki zasluženo svojim uspjehom, a neki lažnim potvrdama i vezama prijatelja.
Članovi Općinske komisije Hazim Halilović (bivši osuđenik), Abdulah Gutić i Zijad Kulanić po svemu sudeći nisu imali oči ili su ih zatvorili kako bi u jednu ruku i oni bili „dobri“.

Sramotno je da se na spisku nalaze imena djece općinskih službenika, imena osoba sa statusima 12 (navodno socijalno ugroženi), a roditelji te djece imaju privatne firme ili djeca sa socijalnim statusom 12, a roditelji su im van granica Bosne i Hercegovine naravno, zaposleni i platu primaju u eurima.

Među onima koji su dobili stipendije je i Samra Smajić kćerka od Zijada Smajića iz Babajića kod Kalesije vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Zijad Smajić je izgleda za Bosnu i Hercegovinu, ali i za stipendiju svojoj kćerci jer njima je teško i navodno nemaju novca.

Pod rednim brojem 17 nalazi se i Elma (Mehmed) Burek studentica fakulteta za sport i tjelesnu kulturu u Tuzli, socijalni status 12 (socijalno ugrožena, niko nije zaposlen), njen otac Mehmed je inače vlasnik taxi firme u Kalesiji. Iz razloga što je ona odabrana za stipendiju aplikacija njene sestre Selme nije uzeta u razmatranje.

Kako je moguće da na prva tri mjesta zasjednu studenti sa prosjekom iznad 9.0 a nema ih na spisku Univerziteta u Tuzli da su ostvarili taj prosijek na kraju studijske godine?!?

http://www.untz.ba/press/2010-11/Odluka_plakete2010.pdf

Tako bi se moglo nabrajati u nedogled jer očito komisija sastavljena od tri osobe koje se ne mogu pohvaliti poštenjem nije odradila svoj posao onako kako je trebalo.
Istražnim organima ipak savjetujemo da već jednom raskrinkaju kriminal koji je prisutan na Birou za zapošljavanje u Kalesiji gdje osobe dobijaju potvrde da su im roditelji na evidenciji nezaposlenih, a ustvari nalaze se van granica Bosne i Hercegovine. O tome zna sve Salkan Mujkanović, šef Zavoda za zapošljavanje, naravno o tome i šuti, jer ukoliko SIPA uđe u ovu ustanovu moraće se polagati i računi kako je je u toj ustanovi zaposlen njegov sin (op.a).

Nadamo se da će i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija tražiti polaganje računa ko i kako se našao na spisku za stipendiju.

O tome sve zna i općinski načelnik Rasim Omerović od kojeg očekujemo da se izjasni.

R.A.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE