Kalesija

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je na konferenciji za medije u Sarajevu sumirala svoju najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.

Muzaferija u protekloj sezoni nastupila na završnici Svjetskog kupa u disciplinama superveleslalom i spust.

 • Zahvalna sam na velikoj podršci koju sam imala tokom cijele sezone i ponosna što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Mislim da sam dokazala da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima i kada dolazimo iz zemlje koja nema uređen sistem, poput BiH. Nadam se da će se to promijeniti – rekla je Muzaferija.

Sezona nije krenula dobro

Kazala je da sezona nije krenula onako kako je željela, te da je za cilj imala plasman među najboljih 30 skijašica u jednoj od disciplina, a na kraju je sezonu okočala na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spustu.

 • Naš cilj je početkom sezone izgledao dosta daleko, a na kraju smo dobili predstavnika u finalu Svjetskog kupa i veoma sam ponosna na svoje rezultate. Takav rezultat je velika stvar i za zemlje s uređenim sistemom, a kamoli za BiH koja nikada nije imala takmičara u Svjetskom kupu – navela je bh. skijašica.

Dodala je da vjeruje da u narednoj sezoni može ostvariti još bolje rezultate.

 • Skijanje i brzina su tu. Uspjela sam u ovoj sezoni u nekoliko prolaza imati najbolje vrijeme i smatram da je samo pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja – zaključila je Muzaferija.

Predsjednik Ski saveza BiH Samir Smajić ponosan je na 151 bod u Svjetskom kupu koji je Muzaferija osvojila ove sezone.

 • To nije mala stvar, a osvojila bi i više da neke trke nisu odgođene. Početak sezone nije bio idealan zbog padova i kašnjenja s pripremama u Južnoj Americi. Prvi bodovi su došli 27. januara iz Crans Montane, što nam je svima donijelo veliko rasterećenje – izjavio je Smajić.

Neuređenost finansiranja sporta


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda napomenuo je da podrška Elvedini Muzaferiji neće izostajati u budućnosti, ali da i dalje veliki problem neuređenost oblasti finansiranja sporta u BiH.

 • Mislim da za ovim stolom sjede ljudi koji mogu osigurati minimalne uslove sportašima – našim najboljim ambasadorima, kao što to imaju njihove kolege iz drugih zemalja. Muzaferija je pokazala da može napraviti veliki rezultat i mislim da kroz taj rezultat možemo raditi na popularizaciji zimskih sportova i Sarajeva kao olimpijskog grada – istakao je Magoda.

Fena

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE