Kalesija

Muzaferija o uspjehu karijere: Ovo je tek početak, nadam se da će se u BiH nešto promijeniti

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija oglasila se nakon što je ostvarila najbolji rezultat našeg skijanja u historiji Svjetskog kupa.

Muzaferija je u Crans Montani (Švicarska) danas osvojila četvrto mjesto u spustu u okviru Svjetskog kupa. Za plasman na podij nedostajalo joj je samo 11 stotinki, a do uspjeha je stigla sa startnim brojem 28.

Nakon velikog uspjeha skijašica iz Visokog je poručila kako je presretna, ali i dodala da je ovo samo početak velikih stvari u karijeri.

“Pozdrav svim gledateljima, upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu. Stvarno sam presretna, drago mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo blizu podija, samo 11 stotinki. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata”, rekla je bh. skijašica i dodala:

“Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra”, zaključila je Muzaferija.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu.

Tačnije, sa novih 50 bodova sada je 23. spustašica svijeta sa 69 bodova, tačno 300 manje od liderke Gut-Behrami.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  CLOSE
  CLOSE