Kalesija 27°

Muškarac iz Kalesije uhapšen u akciji ‘Verona’, predat Tužilaštvu BiH

Policijski djelatnici MUP-a Rs predali su Tužiteljstvu BiH osumnjičenog M. I. , rođenog 1963. godine u Kalesiji, nastanjenog u Zvorniku, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u predmetu kodnog naziva “Verona” i osumnjičen je da je organizirao kriminalnu skupinu i zajedno sa drugim osobama sudjelovao u nezakonitom pribavljanju osobnih dokumenata Bosne i Hercegovine pripadnicima strukture organiziranog kriminala iz BiH i regiona.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičeni i s njim povezane osobe, na nezakonite načine i na temelju krivotvorenih dokumenata vršili su pribavljanje važećih CIPS dokumenata, na druge identitete, kojima su omogućili počiniteljima kaznenih djela da se skrivaju od tjeralica i potraga policijskih i pravosudnih agencija Bosne i Hercegovine. i drugih zemalja.

Prilikom pretresa izvršenih po naredbi Suda BiH, kod osumnjičenog su pronađeni različiti dokumenti, obrasci i pečati različitih ustanova i institucija, za koje se pretpostavlja da su korišteni za izvršenje kaznenih djela.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o pokretanju prijedloga za mjeru pritvora, kao i narednim istražnim radnjama i aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(RTV TK)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE