Kalesija 17°

Mozilla Community BiH: Firefox 4 na bosanskom jeziku

Ekipa Mozilla Community BiH je uspješno završila lokalizaciju Mozilla Firefoxa 4 na bosanski jezik. Svi korisnici su pozvani da instaliraju ovaj program, a sve eventualne greške u prijevodu ili sugestije za bolji prijevod možete podijeliti sa kreatorima na njihovom forumu.

Link za preuzimanje Firefoxa 4 na bosanskom jeziku: http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-4.0&os=win&lang=bs


Firefox 4 je browser koji donosi sasvim novi doživljaj weba za preko 400 miliona korisnika širom svijeta. Dostupan je za preuzimanje za Windows, Mac OS X i Linux operativne sisteme u više od 75 jezika, a prvi put Firefox je dostupan i na bosanskom jeziku. Firefox 4 će uskoro biti dostupan i za Android i Maemo uređaje.

Firefox 4 je najbrži Firefox do sada. Sa nevjerovatnim napretkom u brzini rada i cjelokupnim performansama, Firefox je dva do šest puta brži od ranije 3.6 verzije. Velike izmjene u JavaScript engineu čini sve, od vremena potrebnog za pokretanje, preko brzine otvaranja stranica, do grafičkih i JavaScript performansi nevjerovatno brzim.

Nova verzija Firefoxa donosi sasvim novi izgled koji vaš web sadržaj stavlja u centar zbivanja. Sa opcijama poput App Tabs i Panorama, Firefox pojednostavljuje surfanje webom i čini ga mnogo efikasnijim, pri tome vodeći brigu o korisničkoj sigurnosti i privatnosti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U nedjelju “Dječija biciklijada” u Kalesiji

  Obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošnjaka Šehera i …

  Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena …

  Servisne informacije iz Živinica (22. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (22. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE