Kalesija 19°

Modriča: Tuča svećenika sa mještanima zbog nepečenog mesa?


Nakon što je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije osvještao zvona hrama u Tolisi kod Modriče, pripremljena je gozba na kojoj je izbila tuča.

Sudeći prema policijskom izveštaju i svedočenju prisutnih mještana, sveštenik iz Porebrica Nikola Lukić iz okršaja je izašao s nekoliko modrica po tijelu i gipsom na nozi, piše „Blic“.

Kako mještani tvrde u tuči koja je izbila, navodno, zbog rasprave da li je meso bilo dovoljno pečeno učestvovalo je najmanje 40 vjernika i sveštenika.

Naime, za punom trpezom u utorak uveče je oko 20 časova prvo izbila svađa, a potom i tuča.

ŠAKOM PO SVEŠTENIKU

Kako je saopćeno iz policije mještanin Đoko Ristić koji je bio zadužen za pripremu hrane i pića, šakom je nekoliko puta udario sveštenika Nikolu koji je prilikom pada u tuči zadobio tjelesne povrede.

Neki očevici tvrde da je za navodno loše i nepečeno meso prvo prozvan mladi sveštenik iz Tolise Slađan Savić, a da je Ristić pokušao da ga zaštiti, dok je prema drugoj verziji sveštenik dobio batine, a potom se u tuči zateturao, pao na klupu i slomio nogu.

Prema trećoj verziji, Ristić je pretukao Lukića zato što je mladi sveštenik zanovijetao da hrana nije dobra, pa je Ristić, kao domaćin, šakama branio čast svog sela.

I dok mještani poručuju da će od episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija tražiti da „ispita o čemu je riječ“ i sugeriše sveštenstvu „da se vrati časnom pozivu, bogu i narodu“, vladika Vasilije tvrdi da se incident o kojem bruji cijela Tolisa, Modriča i Posavina nije ni desio.

“Ništa se nije desilo, osim što se slavilo kao što je običaj. Nije bilo nikakve svađe ni tuče, samo je jedan mladi sveštenik stao na kamen i uganuo nogu – rekao je episkop Vasilije za „EuroBlic“.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE