Kalesija 12°

Mladi iz BPS-a sjetili se kalesijskih šehida

U srijedu u Kalesiji je obilježena 20-ta godišnjica oslobađanja ove općine od četnika te članova SDS-a i JNA. Mladi iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović Kalesija na ovaj dan položili su cvijeće na centralno spomen obilježje te na taj način postali jedini stranački omladinci koji su se toga sjetili.

„Oni su za nas dali svoje živote. Ovo je način da ih se sjetimo i proučimo Fatihu. Hvala im što imamo slobodu. Ne želimo ovo politizirati, ali smo se mi mladi skupili i došli da odamo počast. Boli me činjenica da među onima koji su položili živote za ovu državu ima i onih sa osamnaest, devetnaest i dvadeset godina“, kroz suze nam je kazala predsjednica Foruma mladih BPS-a Selma Softić.

I malo je bilo onih koji u srijedu nisu pustili suzu. Mladi iz BPS-a svakako zaslužuju pohvalu za dostojanstvo koje su pokazali na ovaj dan. Oni su jasan dokaz da kalesijska omladina zna cijeniti i poštovati svoje. Svoju istoriju ne žele da se ponovi nikome, ali će uvijek posjećati na one koji su živote položili u temelje države.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE