Kalesija

Mještani naselja Šehići ovog ramazana teravih-namaz klanjaju u novom mektebu

U subotu, 9. marta 2024. god., u prijepodnevnim satima izvršena je primopredaja ključeva od novosagrađenog mekteba u Šehićima, džemat Rainci Gornji.

Zahvaljujući MFS Emmaus iz Klokotnice – Doboj Istok u naselju Šehići, džemat Rainci Gornji, sagrađen je novi mekteb a primopredaja je izvršena u subotu, 9. marta 2024. god., dva dana prije mjeseca ramazana. Mještani Šehića će ovog ramazana teravih-namaz klanjati u novom mektebu.

Izgradnja mekteba Šehići započela je prošle godine, u mjesecu septembru. Zahvaljujući MFS Emmaus obezbijeđen je donator, plemeneti vakif, koji je donirao neophodna sredstva za izgradnju mekteba. Nakon što su okončani svi radovi organizovana je primopredaja, gdje su predstavnici MFS Emmausa predali ključeve od mekteba džematlijama iz naselja Šehići, džemat Rainci Gornji. Tom prilikom su prisutne mještane Šehića obradovali ramazanskim paketima.

Vrijednost radova na novom mektebu iznosi oko 100.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena zahvaljujući donatoru, vakifu koji je najboljim vakufom počastio mještane Šehića. U četvrtak je u mektebu Šehići organizovan prigodan vjerski program povodom mubarek mjeseca ramazana.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE