Kalesija

MIZ Kalesija: Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata”

I ovog ramazana, 2024. god. / 1445. godine po Hidžri, biće organizovana ramazanska humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo hiljade vrata”.

Humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata”, kao i ranijih godina, biće realizovana u svim džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Imami u svojim džematima, kao i teravih-imami na puktovima na kojima se obavlja teravih-namaz, organizovat će akciju prikupljanja prehrambenih namirnica, kao i novčanih sredstava koja će biti utrošena za kupovinu neophodnih artikala za ramazanske pakete.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” na području Medžlisa IZ Kalesija započela je 6. dana ramazana / 16. mart i trajat će do 13. dana ramazana / 23. mart. Nakon toga će se prikupljene namirnice sortirati, izvršit će se kupovina potrebnih artikala i pristupit će se pakovanju ramazanskih paketa.

U završnoj fazi realizacije humanitarne akcije ramazanski paketi biće dostavljeni osobama u stanju potrebe u džematima Medžlisa IZ Kalesija. Najveći dio ramazanskih paketa biće distribuiran povratnicima u Podrinju, na području opština Srebrenica, Bratunac, Vlasenica i Zvornik.

Ovim putem pozivamo džematlije da se uključe u ramazansku humanitarnu akciju i obraduju svojim hajrom osobe kojima je pomoć potrebna.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  CLOSE
  CLOSE