Kalesija 12°

Mirzet Malagić čovjek koji je “krivac” za ljepotu na ulazu u Kalesiju

Ulaz u Kalesiju već godinama krasi mini park ispunjen raznim cvijećem, te drugim ukrasnim biljem. Glavni krivac za tu ljepotu je Mirzet Malagić u Kalesiji poznatiji kao Malaga.

malaga

Iako su mnogi naučili da ga vide da radi sa staklom što mu je i profesija, ili da ga vide na tribinama kako navija za klubove Kalesije, mi smo ga jučer zatekli sa grabljama u rukama i makazama za ruže ispred zgrade na ulazu u sami centar poznatije kao “Zvorničanka” ili kako je u posljednje vrijeme sve više zovu šarene zgrade zbog njene fasade.

“Ovo je moj hobi. Ovo me odmara. Pogledajte samo kako ovo sve miriše, kako je lijepo. Nema razbacanih papira”, priča nam Mirzet ne ispuštajući grablje iz ruku sređujući pokošenu travu.

malaga

On ističe da je ovdje prvo cvijeće posadio prije četiri godine i danas mnogi uživaju u mirisu raznih ruža, a tu je i šeftelija za djecu. U centru grada mogu ubrati voće i pojesti ga, govori Malaga.

malaga

“Ovo nije samo moja zasluga, pomagale su tu i komšije moje. Hvala svima koji čuvaju ovu ljepotu”, kazao je Mirzet koji je skroman u riječima kada govori o ovom parku u centru grada, koji je ujedno i jedina zelena površina ovako lijepo uređena.

malaga

malaga

Kada smo ga pitali ko je “krivac” za cvijeće na balkonu koji se odmah nalazi iznad ovog parka, on nam je rekao da tu zasluge pripadaju njegovoj supruzi koja mnogo pažnje daje cvijeću i koja uživa kada vidi da je svo cvijeće “procvjetalo” i da miriše.

malaga

malaga

malaga

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE