Kalesija 28°

Mirza Teletović se vraća iz penzije, oblači dres svog bivšeg kluba

Nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš s NBA karijerom želi pomoći jablaničkim košarkašima da se plasiraju u elitni rang

Mirza Teletović, aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, vratit će se na parket i ove sezone će zaigrati u dresu KK Turbina Jablanica.

Nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš s NBA karijerom želi pomoći jablaničkim košarkašima da se plasiraju u elitni rang, piše Jablanica.live.

– Proveo sam 18 godina igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista. Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvjesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Ja ću tu biti kada bude trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem – rekao je Teletović.

– Naš cilj je da od naredne sezone igramo u najvećem košarkaškom rangu što se tiče Bosne i Hercegovine. Cilj nam je Premijer liga. Jablanica već određeni niz godina nije imala nekog premijerligaša, a mi ćemo se potruditi da to bude KK Turbina. Naravno, trebamo se onda fokusirati i na druge jablaničke sportove i da sve guramo prema višem rangu takmičenja – dodao je Teletović.

Mirza Teletović okončao je karijeru 2018. godine. U prijevremenu penziju otišao je zbog problema s plućnom embolijom. Ubrzo nakon toga preuzeo je kormilo Košarkaškog saveza BiH, a sudeći po rezultatima reprezentativnih selekcija, na tom polju je uspješan.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE