Kalesija 15°

Mirza Selimović: “Mirza ima kome pjevati i hvala Bogu da je tako”

Odrastao je uz Čolinu muziku, a za njega kažu da je Čolin nasljednik. Svojim talentom, lijepom naravi i skromnošću osvojio je srca publike. Muzika je njegov životni put još od malena. Kao dječak je od djeda dobio harmoniku, ali je neko ukrao sljedeći dan. Po svemu sudeći gitara mu je ipak bila suđena, a i talenat je kristalizovao svirajući i pjevajući uz nju. 

Prije nekoliko dana objavio je i novu pjesmu “Nemam kome”, a spot je snimana na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu.

Mirza je u rubrici “ISKRENO o…” govorio koliko se njegov život promijenio nakon nastupa u muzičkom show-u “Zvezde granda”, da li ga je slava promijenila, ali i o novoj pjesmi “Nemam kome” i kome je posvećena.

Od malena svirate i pjevate,otkrijete nam kako je tekao Vaš muzički put? 

Pjevam od kako znam za sebe,počelo je još od obdaništa, pa poslije u školi, na raznim priredbama. Često u šali kažem kako jedino to i znam da radim, iako sam se školovao za građevinu. Kao tinejdžer sam se prijavio na muzičko takmičenje u Bosni, gdje sam zauzeo drugo mjesto. Nakon toga, jedna draga kolegica me ubijedila da se prijavim na Grand i tako je sve krenulo uzlaznom putanjom. Oduvijek sam znao da je ovo moj životni poziv.

Talenat je svuda, a prilike se rijetko ukažu.. Treba iskoristiti momenat, raditi na sebi, vjerovati.

Fotografija sa snimanje spota za pjesmu “Nemam kome”

Nedavno ste na društvenim mrežama objavili snimak kada ste kao dječak nastupali na jednom Festivalu, da li ste slutili da ćete biti što ste danas? 

Tada sam imao 12 godina, i uživao na sceni isto kao i danas, samo mislim da nisam bio svjestan šta me svečeka. Drago mi je što je taj momenat zabilježen, od srca se smijem svaki putkada gledam sa prijateljima.

Da li još uvijek zasvirate gitaru za svoju dušu? 

Skoro svaki dan sviram gitaru zasvoju dušu, a i za drage ljude. Nema nista ljepše od dobrog društva, i dobre muzike. 

Rođeni ste u Srebreniku i spot za jednu pjesmu ste posvetili rodnom kraju, da li je kod kuće najljepše? Šta Vam nedostaje? 

Najljepše je tu gdje su dragi ljudi. Kad god imam priliku vratim se kući i provodim vrijeme sa porodicom i prijateljima. Imam sreću da me svi podržavaju i razumiju ovo što radim.

Ima li nastup koji Vam je ostao posebno u sjećanju? 

Volim interakciju sa publikom gdje god da nastupam, i uvijek je lijepa atmosfera. Zauvijek ću pamtiti pobjednčki koncert u Srebreniku.

Jedna odluka promijenila je Vaš život, a to je da ste se prijavili i pobijedili na “Zvezdama granda”, koliko se Vaš život promijenio nakon toga? 

Moj život se mnogo promijenio, radim i nastupam, snimam pjesme, stalno sam u pokretu. Ponekad je naporno, ali ne zalim se jer zaista uživam u svemu.

Koliko su dobar put za talentovane pjevače muzička takmičenja? 

Mogu da kažem, iz ličnog iskustva, da je za mene to bio pravi put. Ako ste sigurni u sebe i uporni, uzmalo sreće mislim da je sve moguće. Naravno, prava borba počinje tek kada setakmicenje završi.

Mnogo pohvala ste dobili u Zvezdama granda, koliko je to uticalo na Vas? 

To me je ohrabrilo u bitnim momentima, dalo mi snagu da pokazem šta mogu. Nema ljepšeg osjećaja nego kada unekome probudite emocije i izazovete lijepu reakciju.

Nakon pobjede šta ste prvo pomislili i uradili? 

Toliko sam bio sretan i uzbuđen da nisam znao sta me je snašlo. Trebalo je nekoliko dana da se slegnu utisci, a onda sam o svemu razgovarao sa porodicom i počeo da pravim planove za dalje.

Pjesma “Nemam kome”našla je svoj put do publike, da li je autobiografska? Da li Mirza ima kome?

Mirza ima kome i hvala Bogu da je tako.

Fotografija sa snimanja spota za pjesmu “Nemam kome”

Ima li Mirza uzora? Čije pjesme volite da slušate za svoju dušu?

Volim da slušam i strane i domaće izvođače. Odrastao sam uz muziku Čole, Harija, Merlina, Balaševića, rok grupa… U posljednje vrijeme slusam Jorney, Queen, Michael Bolton, Bruno Mars,Sam Smith

Puno radite, uz šta volite da se opuštate i kako punite baterije? 

Veliki sam hedonista, volim da uživam sa dragim ljudima uz dobru hranu, muziku… Volim da putujem, pa slobodno vrijeme koristim da obiđem neka nova mjesta, upoznajem ljude, družim se…

Da li je Mirza ostvario dječačke snove?

Sanjar sanja dok je živ. 

Kažu da ste skroman momak kojeg slava nije promijenila, koliko je to dobar put da se uspije u svijetu današnje muzike?

Drago mi je ako tako kažu, estrada jeste surova, ali mislim da je ono kako ste vaspitani i šta ste ponijeli iz kuće najvažnije. Mislim da sve može na lijep način, i da se još uvjek cijene prave vrijednosti. 

Kako ostati isti i ne”poletiti” nakon stečene popularnosti? 

Ne znam odgovor na ovo pitanje…mislim da je do čovjeka, do vaspitanja, osjećanja.. Popularnost, slava i novac je nešto što u jednom momentu možda imate, u sledećem ne. Uvjek se sjetim kako sam počeo i družim se sa istim ljudima kao prije. 

Gdje sebe vidite za pet godina?

Volio bih puno koncerata  i publike, lijepih pesama, i da su svi koje volim uz mene. 

Poruka čitateljkama i čitateljima portala NEON Televizije?

 Vjerujte u sebe, slušajte dobru muziku. Voli vas Mirza.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Damir Džafić izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza općine …

  Objavljen Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći učenici …

  63-godišnja Zeničanka diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i knj …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  CLOSE
  CLOSE