Kalesija 16°

Miralem Pjanić dobija nasljednika, šestogodišnji Armin Pjanić oduševljava nogometnim znanjem

Šestgodišnji Armin Pjanić inače bliži rođak našeg reprezentativca i nogometaša Juventusa Miralema Pjanića, oduševljava svojim nogometnim umijećem stručnjake.

Naime, ovaj šestogodišnji dječak za kojeg i sam trener Sulejman Suljo Sinanović kaže da je izuzetan talenat na zelenim terenima pokazuje da zna “baratati” loptom.

pjanic_5

“Mali Armin je nastavak fudbalske porodice Pjanića. Poznato je da su njegove amidže bili izvrsni fudbaleri. Sa pet godina otac Elvis ga je doveo na Gradski stadion na trening i on se priključio dječacima koji su od njega stariji čak tri ili četiri godine, ali se znao nositi sa njima i pokazao je da će siguran sam od njega postati dobar fudbaler”, govori za NTV Suljo Sinanović.

Inače Suljo Sinanović je i najzaslužniji što danas Miralem Ramić nastupa u dresu Herte te što nosi dres reprezentacije BiH. Suljo je sa Miralemom Ramićem počeo raditi kada je bio ovog uzrasta te je od njega “napravio” izvrsnog nogometaša koji u Herti postiže golove u mlađim selekcijama.

pjanic_4

“Dobro ste rekli. U sličnim godinama je došao i Miralem Ramić. Ono što ću sebi uzeti za pravo da kažem jest da će Armin biti fudbaler koji će napraviti karijeru. Znam po njemu, kako radi koliko se trudi. On mene nazove i pita treneru kada je trening. Znači uporan je i voli ovaj sport. On je po mnogo svemu specifičan, a mogu da kažem da je i prednost jer šuta i lijevom i desnom nogom i bit će to nogometaš velikog dometa, ubjeđen sam”, govori nam Sinanović.

pjanic_3

Armin nam govori da gleda svaku utakmicu u kojoj nastupa njegov rođak Miralem Pjanić i da “kopira” njegove poteze. Nada se da će jednog dana uspjeti kao što je i on to.

pjanic_2

Iako čutljiv po prirodi, Armin nam govori da pored Pjanića voli i Ronalda, ali i Ibiševića a na prvom mjestu je ipak rođak. On nam se pohvalio i novom loptom koju je upravo na poklon dobio od Miralema Pjanića ističući da će s njom postizati golove baš kako to Miralem radi.

Njegov trener Suljo nam govori da svaki dan nakon treninga po sat vremena ostaje raditi sa Arminom kao individualni trening i ponovio nam je u više navrata da će njegov učenik postati izvrstan nogometaš o kojem će s eu budućnosti mnogo pisati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U utorak 12.marta obilježavanje godišnjice pogibije kalesijskih poli …

  Kakvo nas proljeće očekuje: Objavljena dugoročna vremenska prognoza

  Rok za izdavanje e-legitimacija u TK ističe 31. marta

  BKC Kalesija: U četvrtak promocija knjige poezije Huseina Haskovića …

  Putevi u BiH: Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz

  CLOSE
  CLOSE