Kalesija

Milošević: Priča oko Ahmedhodžića je završena, vjerujem u plasman na EURO

Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, period do baraža za UEFA EURO 2024, kako kaže, koristi reprezentativac upozna sa planom rada pred mečom sa Ukrajinom koji će igrati 21. marta u Zenici.

– U kontaktu sam sa igračima, u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svi smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž – rekao je Milošević u intervjuu za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te dodao:

– Zadovoljni smo trenutnom obliku igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraže i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u A selekciji, Milošević je odgovorio:

– Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine. Oni vode budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima provjerimo nekoliko novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo očekivati.

Milošević je naglasio da će i defanzivac Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić, nakon što je propustio nekoliko reprezentativnih okupljanja, opet biti na raspolaganju u nacionalnom vremenu Bosne i Hercegovine u Baražu.

– Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu – kazao je Milošević.

Smatra se i Bosna i Hercegovina više ostvariti plasman na veliko takmičenje.

– Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetne Ukrajine. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. U ovom slučaju imamo puno mogućnosti da iskoristimo Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome – optimista je Milošević.

Prokomentarisao je i prijateljsku utakmicu sa Engleskom koja će biti odigrana u junu.

– Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmerena isključivo na ono što nas čeka u baražu“, poručio je Milošević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika u UEFA A Lige nacija 8. februara od 18 sati kada je zakazan žrijeb u Parizu. ​​​​

(Faktor)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE