Kalesija 20°

Memorijalni turnir u nogometu “Izet Poljaković” u Donjim Vukovijama osvojila Mladost 78

U organizaciji FK „Mladost 78“, u Donjim Vukovijama kod Kalesije odigran je Memorijalni nogometni turnir „Izet Poljaković“, koji je igran u čast šehida i svih poginulih igrača i sportskih radnika FK „Mladost 78“ Donje Vukovije. Turnir je otvorio Ismet Mešić, kalesijski načelnik po ovlaštenju.

turnir_1

– Drago mi je da sam u prilici da otvorim ovaj turnir koji se igra u znak sjećanja na  šehide i na sve one koji nisu među živima, a bili su članovi ovoga kluba. Njih nikada ne smijemo zaboraviti. Općina Kalesija je ulagala i nastavit će da ulaže u sport, posebno  ovakve aktivnosti koje okupljaju mlade, kazao je Ismet Mešić.

Pobjednički pehar osvojila je ekipa domaćina, koja je u finalu pobijedila tojšićku „Slogu“ 1:0. Strijelac pobjednosnog gola bio je Aid Kadirić.

turnir_2

Prije finalne utakmice snage su odmjerile juniorske ekipa ova dva kluba. Pobijedili su juniori Slloge 4:1.

Prvog dana turnira postignuti su sljedeći rezultati: “Mladost 78” – “Rainci Gornji“ 3:1 i  “Krušik” – “Sloga” (Tojšići) 0:3.

turnir_5

Utakmice se sudili Admir Avdić, Mirnes Mujanović, Muamer Mešić i Ismet Imšić. Turnir je pratio i Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza TK, koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom utakmica na turniru, a i samom organizacijom.

turnir_4

Prije otvaranja, učesnici turnira su obišli šehidsko mezraje u Donjim Vukovijama.

turnir_6

Na turniru su uručene zahvalnice svim učesnicima turnira, te prijateljima i sponzorima kluba.

Zlatnu plaketu dobio je Amir Imamović, dugodošinji golman Mladosti, a plaketu mu je uručio Muhamed Avdić, predsjednik NSTK. Zahvalnice su uručene Anelu Hadžiću (uručio Jusuf Poljaković), Husi Đedoviću (uručio Ibrahim Imamović), firmi Terakop d.o.o (uručio Ibrahim Imamović), vlasniku apoteka „Miaphram“ Miralemu Imamoviću (uručio Izet Hodžić), firmi „A3 promet“ (uručio Jusuf Poljaković), Farmi „Spreča“ (uručio Mehmed Poljaković).

Zahvalnice i pehare učesnicima su uručili Fadil Imamović, prvi predsjednik FK”Mladost 78”, Fiko Brđanović – Crni Vuk, Mehmed i Samir Poljaković, sinovi rahmetli Izeta Poljakovića, Muharem Imamovic – Muho, najstariji i počasni član uprave kluba, i Ibrahim Imamović, predsjednik FK „Mladost 78“.

Uprava kluba se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog memorijala i izražava nadu da ovo postati tradicionalni turnir te da neće dozvoliti da uspomene na rahmetli Izeta Poljakovića i šehide i preminule sportske radnike Kluba izblijede i odu u zaborav.

turnir_8

turnir_7

turnir_2

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE