Kalesija 28°

Memorijalni turnir „Džemal Mešanović – Džo“ Bašigovci 2016.

Jučer je svečano otvoren 20. Memorijalni turnir u nogometu pod nazivom Džemal Mešanović-Džo, koji se održava u znak sjećanja na poginulog borca i nekadašnjeg fudbalera  NK „Slatina“ iz Bašigovaca.

Džemal Mešanović je bio igrač  NK „ Slatina“ a poginuo je u Repuhu 12.marta 1993.godine.

Početni udarac na turniru  izveo je Džemalov otac  Jusuf Mešanović

U prvom polufinalnom  susretu u 16:00 sati , snage su odmjerili FK „Mladost“ Kikači i NK „Priluk“. Nogometaši FK“Mladost“  su  imali  više od igre početkom utakmice i prvi su imali priliku povesti iz penala, ali je golman „Priluka“ odbranio ovaj kazneni udarac. Ipak, nešto kasnije golman „Priluka“  Baščelić se nije najbolje snašao van golmanskog prostora, te je loptu degažirao glavom, koju prihvata Semir Kušljugić i šalje je u prazan gol, pa je tako „Mladost“  prvi dio utakmice riješila u svoju korist rezultatom 1:0.

U nastavku utamice „Priluk“ preko Asmira Hasića izjednačuje na 1:1, da bi Mladost ponovo izborila penal i ovog puta preko Senada Sellimovića postigla gol za vodstvo od 2:1. Priluk se ne predaje i uspjeva izjednačiti pred sami kraj utakmice i to golom Edina Kitića.

Uslijedilo je izvođenje penala. Uspješniji su bili fudbaleri „Priluka“, zahvaljujući golmanu Baščeliću koji je odbranio 3 penala i tako uveo svoj tim u sutrašnje finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici Memorijalnog turnira u Basigovcima između NK „Slatina“  Bašigovci i FK „Bosna“ Kalesija,  nakon regularnog vremena bilo je 1:1. Poslije izvođenja jedanaesteraca u finale je prošla ekipa FK „Bosna“ Kalesija sa ukupnim rezultatom 6:5.

Finalna utakmica između  NK „Priluk“ i  FK „Bosna“ Kalesija odigraće se u nedjelju 31.8.2016. u 18:00 sati nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika , podjela nagrada i priznanja te zatvaranje turnira.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE