Kalesija 28°

Memići: Obilježen Dan škole Memići – 22. maj (foto)

Obilježavanje dana škole započelo je Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća. Nakon sjednice članovi kolektiva i predstavnik općine Kalesija gospodin Hazim Halilović položili su cvijeće uz prisustvo predstavnika boračkih organizacija, roditelja i učenika i proučili fatihu poginulim borcima i civilnim žrtvama agresije na BiH iz MZ Memići na centralnom spomen bilježju u Memićima. U 10:15 sati uslijedio je svečani kulturno zabavni program učenika škole koji je otvoren sviranjem himne na flauti učenice Hasnije Karić 4-b.

Velikom broju prisutnih obratio se direktor škole Samir Halilović koji je govorio Danu škole – 22. maju, kratkom historijatu, zatim organizaciji rada, saradnji sa brojnim institucijama, nevladinim organizacijama, vijećem roditelja i vijećem učenika, te ostvarenim rezutatima tokom školske godine i zahvalio se svima koji tome doprinijeli. U obraćanju direktor škole je naglasio de će se intezivnije raditi na poboljšanju uslova rada, izgradnji dinamične škole koja će biti prepoznatljiva po svom načinu rada, kvalitetnom odgoju, obrazovanju, izgradnji odgovornosti u radu i pozitivnih radnih navika. Istaknuta je velika podrška Školskog odbora koji uvijek podstiče i daje podršku da se istraje na kvalitetnoj organizaciji i odgovornosti u radu škole. Rečeno je da školu u radu prate problemi kao što su prokišnjavanje krova, dotrajala stolarija, dotrajali parket u fiskulturnoj sali i tako dalje, tako da je potrebno još dosta toga uraditi.

Nakon obraćanja direktora uslijedili su nastupi hora škole sa pjesmom „Jahorina“ zatim recitacija člana recitatorske sekcije Hamze Bećića 8-c „Gradinar“, audicija članova dramske sekcije, igrokaz učenika 4-c razreda pod nativom „Reumatični kišobran“, ritmička sekcija sa pjesmom „Vrapci, vrapci“, recitacija „Šta radi pjesma“ učenice 4-b razreda Krajinović Sadahete i folklor sa koreografijom „Igre iz okoline Sarajeva“.

Pedagog škole je tokom kulturno zabavnog programa uručio zahvalnice i poklon knjige najuspješnijim nastavnicima i učenicima za postignute rezultate na takmičenjima profesoru Mensuru Mešiću i učeniku Halči Hajdareviću (7-b) za osvojeno prvo mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika, profesoru Mirzetu Aliću i učenici Zulić Amini (8-c) za osvojeno prvo mjesto iz oblasti informatike, nastavnici Fatimi Hadžić i učeniku Hamzi Bećić za osvojeno prvo mjesto na općinskom i  kantonalnom takmičenju iz oblasti recitacije, profesorici Habibi Karić za osvojeno prvo mjesto – ekipno na općinskoj Smotri kulturnog stvaralaštva u modernom plesu, profesoru Zikriji Hodžić za osvojeno prvo mjesto iz oblasti odbojke i učeniku Mehanović Sadiji (8-b) za najboljeg igrača na općinskom takmičenju iz odbojke, profesoru Osmanu Zuliću i učenici Hasmini Zulić (6-a) za prvo mjesto na općinskom takmičenju iz oblasti saobraćaja i oblasti tehničkog stvaralaštva (radovi iz nastave), zatim učenicima Bajri Omeroviću i Esadu Krajinoviću za prvo mjesto na općinskom takmičenju iz oblasti tehničkog stvaralaštva, učenici Melisi Hodžić (7-a) iz oblasti tehničkog stvaralaštva (model jedrilica), Adisu Tosunbegoviću (8-a) i Selmi Hodžić (7-b) za osvojeno prvomjesto iz iste oblasti i profesoru Mirzetu Jahiću za osvojeno prvo mjesto – ekipno na općinskom takmičenju iz oblasti šaha.

Za jubilej – 40 godina uspješnog rada u odgoju i obrazovanju učenika direktor škole je dodjelio zahvalnicu sa knjigom vrijednoj učiteljici Jasmini Latifović koja je u svom dugogodišnjem radu izvela deset generacija učenika. Zaželili su joj dobro zdravlje, sreću i veselje u daljem životu.

Direktor škole je uručio zahvalnice i poklon knjige načelniku općine Kalesija gospodinu Rasimu Omeroviću za pomoć u sufinansiranju raznih projekata u našoj školi, World Visionu za dugogodišnju saradnju, donacije i doprinos u stvaranju boljih uslova rada i pomoći učenicima, Husi Đedoviću i gradu Cugu – Švajcarska za donaciju kompjuterske i druge opreme, zatim gospodinu Šimi Ešić za donaciju knjiga – lektire, Hadžić Saudinu za donaciju knjiga i geometrijskog pribora, Hadžić Huseinu i Mjesnoj zajednici Memići, Joldić Saidu i Hodžić Pašanu za donaciju građevinskog materijala za saniranje unutrašnjeg prostora škole, Refiku Musiću – Rile za obezbjeđenje paketića učenicima i drugu pomoć školi, zatim humanim ljudima koji redovno pomažu u obezbjeđivanju ishrane za učenike slabijeg imovinskog stanja: Jahić Rizahu i MiniHamzić Nedimu, Latifović Adnanu, Loznici Selmiru, Loznici Sanelu, Mehmedović Nerminu i Muhamedbegović Belmi.

Zahvalnice su uručene Udruženju hranitelja Tuzlanskog kantona – Familija za doprinos u organizaciji radionica i pomoći učenika i roditelja slabog imovinskog stanja, zatim Društvu ujedinjenih građanskih akcija – Duga za doprinos u poboljšanju uslova rada učenika sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, zatim pedagogu školeDamiru Gazdiću i predstavnicima Vijeća roditelja  i Vijeća učenika škole za doprinos u stvaranju boljih uslova rada, uspješnu i korisnu saradnju sa nevladinim organizacijama.

Zahvalnica je uručena i radniku Nedžadu Hamziću za iskazanu odgovornost u radu i veliki doprinos u saniranju i uređenju školskog prostora.

Prisutni nisu krili zadovoljstvo organizacijom, programom učenika, postignutim rezultatima i otvorenošću škole.

U ime Organizacionog odbora izražena je zahvalnost roditeljima, sindikatu OKI, članovima kolektiva, putničkim agencijama Bjeljevac Tours, Međeđa promet i Bahriji Zuliću (Market Mizber Memići) na pomoći u obezbjeđenju zakuske i osvježenja.

Nakon programa priređeno je zajedničko druženje radnika škole sa roditeljima i drugim prisutnim gostima.

Pogladajte foto zapis:

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE