Kalesija

“Mektebski prvaci 2024”

Medžlis Islamske zajednice Kalesija i džemat Dubnica najavljuje organizaciju takmičenja „Mektebski prvaci 2024“ u učenju Kur'anskih sura napamet, koje će se održati 9. marta 2024. godine. Takmičenje se organizuje s ciljem da motivira polaznike mektebske pouke, na učenje Kur'anskih sura napamet.

Polaznici mektebske pouke biće raspoređeni u dvije kategorije shodno starosnoj dobi:

I kategorija, učenici osnovne škole do šestog razreda (takmičit će se u učenju napamet Sure Jasin, i posljednjih 15 Kur'anskih sura),

II kategorija, učenici osnovne škole od sedmog do devetog razreda(takmičit će se u učenju napamet Sure Jasin i posljednje 22 Kur'anske  sure).

Rok za prijavu takmičara je 2. mart 2024. godine. Prijavni obrazac i pravilnik takmičenja dostupni su na stranici MIZ Kalesija www.mizkalesija.ba, a prijave se vrše na e-mail adresu mektebskiprvaci.mizkalesija@gmail.com.

Takmičenje „Mektebski prvaci“ održava se u prostorijama džamije ” Abdullah bin Mohammed Mominah” u džematu Dubnica koji je partner suorganizator Medžlisu Islamske zajednice Kalesija u realizaciji ovog značajnog projekta. Organizatori su predvidjeli nagradni fond u iznosu od 2350,00  KM, koji će se obezbjediti od strane sponzora.

Pozivaju se sva fizička i pravna lica koja su zainteresovana za promociju i podršku ovog hairli projekat da  uplate izvrše na račun MIZ Kalesija broj 141 389 532 0000 764 kod BBI banke sa naznakom „za takmičenje Mektebski prvaci“

Preporuka i prijava muallima PDF

Preporuka i prijava muallima

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE