Kalesija

Mehruša Mekić odgojila trinaestero djece, svi je redovno posjećuju i obasipaju ljubavlju

U slikovitom selu Korita, zaseoku Sušica, na nadmorskoj visini od preko 1200 metara, živi Muhruša Mekić, koja je nedavno proslavila svoj 92. rođendan. Sa životnom pričom koja nadahnjuje, Muhruša predstavlja simbol snage, odricanja i neizmjerne ljubavi.

Priča Muhruše Mekić započinje prije šest desetljeća kada se iz okoline Petnjice preselila u Korita. Osim četvoro biološke djece, Muhruša je preuzela odgovornost i ljubav prema devetoro djece koje je njen muž imao iz prethodnog braka.

“Kada sam došla u dom, zatekla sam devetoro djece. Svi su od tada moja djeca, i ne pravim razliku među njima”, izjavila je nana Muhruša za VBP portal.

Ova neumorna žena, s ljubavlju koja ne poznaje granice, odgajila je trinaestoro djece kao svoje. Ona s ponosom ističe bogatstvo svoje porodice koje uključuje 55 unučadi, 101 paraunuče i 27 čukununučadi. Njena priča odražava dubinu emocionalne veze koju je izgradila sa svakim članom svoje velike porodice.

Iako je život na selu nosio brojne izazove, poput onih vremena kada je za vodu trebalo pješačiti kilometrima, baka Muhruša s osmijehom ističe da bi uvijek izabrala život na selu umjesto u gradu. Njena priča je priča o odanosti, strpljenju i nepokolebljivom duhu.

Danas, Muhruša dijeli svoj dom sa sinom i snahom, uživajući u dobrom zdravlju. Rijetko posjećuje ljekara, a njen duh i energija su primjer svima u zajednici. Njena djeca i unuci, koji je redovno posjećuju i obasipaju ljubavlju, smatraju je svojom najvećom inspiracijom i podrškom.

Muhruša Mekić, s svojom pričom o životu, ljubavi i porodici, istinska je heroina života na selu i svjedočanstvo je o neuništivoj snazi ljudskog duha.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE