Kalesija -8°

Mehmed Pargan: Nad šeherom zora sviće

Želimo uzeti 49 %, ali ne želimo rat ni bilo kakvo nasilje. Vi želite rat. Vi nas vrijeđate. Prijetite nam ratom, a mi ne želimo rat. Pozivamo vas na razgovor, jer ne želimo nasilje!!! Ponavljamo, ne želimo nasilje!!!

Uzmeš pištolj, staviš ga na vidno mjesto, za pojas. Povedeš i ćelavog, nabildanog pajdaša, sa dva pištolja za pojasom, odeš u banku i kažeš:

-Ja neću nasilje. Napunite mi torbu novcem i ja ću mirno otići. A kada vas na izlazu zaštitari pokušaju da spriječe, vi pozovete policiju i građane, jer su vam ugrožena prava, i kažete: -Oni su za nasilje. Mi želimo mirnim putem i razgovorom da riješimo problem. Samo smo htjeli izaći napolje. Oni žele nasilje! Mi ne prihvatamo takav pristup. Mi želimo mirno izaći!!!

Tako nekako prolazi i ovaj dan u Bosni. Tipično, secesionistički. Začinjen je lažnim bošnjačkim patriotizmom, čiji domet su ofucana saopćenja, a najhrabriji čin press konferencija. Dan obilježen izraženim bošnjačkim pasivizmom i lažnim srpskim pacifizmom. Da, previše se danas, u šeher Banjoj Luci, Mile i Vučko pozivaju na mir!!! Zna narod onu: vojnik o skraćenju… vlast o poštenju… Ovih dana nešto kontam: Oni misle da smo ludi. Mi se pravimo ludi… Haman da smo stvarno ludi!?

(Ljudi, ko je ovdje zbunjen?)

Autor: Mehmed Pargan

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE